Upperbloom. Vandaag is het officieel zomer en dankzij Upperbloom staan niet alleen tuinen en parken, maar ook steeds meer balkons en dakterrassen in bloei. Met plantensets die vlinders of bijen aantrekken, maar ook aardbeienplanten of verse kruiden behoren tot de mogelijkheden. Groene vingers? Nergens voor nodig. Upperbloom werkt met een plantenabonnement met groengarantie en twee of drie plantenwissels per jaar. Dat is niet tuinieren, dat is balkonieren. De Nederlandse startup sleepte een investering van Shawn Harris – bekend van Dragons’ Den – in de wacht en heeft daarmee onder andere het planten-aanbod uitgebreid. Zo bouwt Upperbloom aan een groene stad, balkon na balkon.

Upperbloom

Buitenplanten-abonnement

plantenabonnement

Balkonieren

Splintergroen – kleine stukjes groen verspreid door de stad – draagt bij aan de biodiversiteit, luchtkwaliteit, uitstraling en het klimaat. Het slimme plantenabonnement van Upperbloom maakt het aanleggen van een eigen stukje groen, ook vierhoog achter, haalbaar en eenvoudig. Voor elke situatie of locatie is er de perfecte plantenset inclusief plantenbakken bekroond met de Red Dot Design Award. De balkonier van Upperbloom verzorgt installatie en plantenwissels met seizoensplanten, zodat elke buitenplek het hele jaar groeit en bloeit. Niets gaat verloren, want geretourneerde planten krijgen een tweede leven in de volle grond of worden compost. Met de watermeter is ook watergeven een eitje. Toch iets mis met de planten? Dan komt de balkonier langs om ze weer tot bloei te brengen. Er zijn acht zomerse plantensets met planten op kleur, verse kruiden, lavendel, aardbeien en planten die bijen of vlinders aantrekken.

oprichters upperbloom

Upperbloom, founders Tom van Ruitenbeek en Sam van der Zanden

Bloementransformatie

Onderneemster Shawn Harris, vanuit Orange Wings investeerder in Upperbloom: “Ik heb de transformatie die bloemen teweeg kunnen brengen in de urban jungle altijd indrukwekkend gevonden. Ik ben dan ook blij dat ik als investeerder betrokken ben bij deze groene impact op de stad!” Sam van der Zanden vult aan: “Veel mensen beginnen niet aan planten op het balkon, omdat ze het gedoe vinden of lastig ze in leven te houden. Die zorgen nemen wij weg. Nooit meer met tuinaarde zeulen, maar wel prachtige planten en bloemen op je balkon. Nooit meer treurige plantjes, alles in volle bloei! Met ons plantenbakken stysteem is het mogelijk om plantenbakken aan de balkonreling te hangen of neer te zetten met onze speciaal ontwikkelde RVS-frames. Zo voorzien we onze steden van kwalitatief groen van Nederlandse bodem.”

balkonieren

Upperbloom

Upperbloom is opgericht door ondernemers Sam van der Zanden en Tom van Ruitenbeek. Het zaadje werd geplant in 2018, toen Sam van zijn moeder een mooi gevulde plantenbak kreeg. Zijn balkon werd sfeervoller, vaker gebruikt en het uitzicht vrolijkte ook de woonkamer op. Sam begon zich te verdiepen in bloemen en planten, deed kennis op bij kwekers en ging op kleine schaal aan de slag met het verkopen van gevulde plantenbakken. Samen met Tom werkte hij het idee uit tot de professionele service die Upperbloom nu is. Elk seizoen worden samen met kwekers en vakspecialisten nieuwe plantensets ontwikkeld, het opkweken en vullen gebeurt met tuinderij Pantar Amsterdam.

Abonnementen inclusief planten, plantenbakken, wissels, bezorging en installatie vanaf €9,90 per maand.