Verbeteringen voor je huis – Dus, jij wilt wat veranderingen aan je stulpje doorvoeren? Top! Maar laten we het even hebben over verbeteringen die niet alleen een frisse wind door je woning blazen, maar ook nog eens lief zijn voor je portemonnee op de lange termijn. En nee, ik heb het niet over een nieuwe lik verf of hippe meubels. Ik ga het met jou hebben over iets wat misschien niet meteen sexy klinkt, maar wel superbelangrijk is: spouwmuurisolatie. Ja, je leest het goed. Hang even met me mee terwijl we duiken in de wereld van isolatie en hoe dit jouw huis en bankrekening kan helpen.

Verbeteringen voor je huis

Een warme deken voor je huis

Stel je eens voor dat jouw huis een persoon is die in de winter naar buiten wil. Zou je die persoon zonder jas naar buiten sturen? Nee toch? Nou, spouwmuurisolatie is eigenlijk als een dikke winterjas voor je woning. Het houdt de warmte binnen waar het hoort tijdens koudere dagen en zorgt ervoor dat jouw huis koel blijft wanneer de zon op zijn felst schijnt. Dat betekent minder bibberen bij het ontbijt en geen zweetuitbarstingen meer tijdens hete zomerdagen.

Niet alleen warmte, ook centjes besparen

Hier komt het mooie: door die “winterjas” te installeren, hoef jij minder hard te stoken om het gezellig warm te houden binnenshuis. Minder stoken betekent minder energiekosten. Voilà, daar bespaar je dus flink wat duiten mee op lange termijn. En laten we eerlijk zijn, wie vindt dat nu niet interessant?

Het groene aspect

We leven in een tijd waarin we best wat liever mogen zijn voor onze blauwe planeet. Goed isoleren betekent minder CO2-uitstoot omdat je verwarming minder hard hoeft te werken om alles lekker warm (of koel) te houden. Dus naast dat je comfortabel zit én geld bespaart, doe je ook nog eens iets goeds terug voor Moeder Natuur.

Isolatie toebehoren

Maar wacht even! Voor we allemaal massaal spouwmuren gaan vullen alsof ons leven ervan afhangt; er komt wel iets meer bij kijken dan simpelweg isolatiemateriaal tussen twee muurtjes in. Er zijn allerlei isolatie toebehoren nodig om deze klus effectief (en juist) uit te voeren: denk aan speciale bevestigingsmaterialen en vochtwerende folies die ervoor zorgen dat alles netjes op zijn plek blijft én functioneert zoals bedoeld.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Duurzamer leven, goed voor jou en het milieu

comfortabele warmte

Foto: Mikhail Vasilyev, op Unsplash.

Aanpakken maar!

  • Vind een professional – tenzij je zelf handig bent én precies weet wat er gedaan moet worden.
  • Kies kwalitatief materiaal – goedkoop is duurkoop zal hier absoluut gelden.
  • Zorg dat alles netjes afgewerkt wordt – niemand heeft iets aan half werk.

Tijd om aan de slag te gaan dus! Een beetje investering nu kan later veel opleveren; warmer wonen én tegelijkertijd geld in het laatje brengen door energiebesparing. Pluspunten scoren op milieuvriendelijkheid krijg je er gratis bij! Waar wacht je nog op?

Fotocredits introfoto: Kira auf der Heide, op Unsplash.