Vergroen je skincare – Huidverzorging wordt voor veel vrouwen steeds belangrijker. We zien dat vrouwen steeds meer stappen toevoegen aan hun skincare routine, om zo hun huid beter te verzorgen en daarnaast huidveroudering tegen te gaan. Voor elk huidtype is andere huidverzorging belangrijk. Daarnaast zitten er in veel huidverzorgingsproducten tegenwoordig parfum en andere irriterende ingrediënten, wat je huid niet veel goed doet. Veel vrouwen kiezen daarom tegenwoordig voor vegan skincare. Maar wat is vegan skincare en waarom zou je dit gebruiken? Dat vertellen we je in dit artikel!

Vergroen je skincare

Wat is vegan skincare?

Vegan skincare is huidverzorging die geen ingrediënten van dierlijke oorsprong bevat. Denk hierbij aan karmijn, bijenwas, lanoline, collageen, honing, gelatine, squalaan, retinol, glycerine, en reuzel. Dit zijn de meest voorkomende dierlijke stoffen in huidverzorging. Wanneer je vegan skincare wilt kopen, kun je dus letten op deze ingrediënten. Wanneer je vegan skincare gebruikt, weet je zeker dat er geen dierenleed is geweest bij het ontwikkelen van je serums of dagcrème. Vaak heeft vegan skincare ook een speciaal logo of tekentje op de verpakking, waaraan je kunt zien of een product veganistisch is.

Vergroen je skincare!

Verrijkt met zeewierextracten voor een onmiddellijk verkoelend en verzachtend effect.

Waarom vegan skincare?

Vraag je je af waarom je gebruik zou moeten maken van vegan skincare? Zoals we eerder beschreven, weet je bij veganistische huidverzorging zeker dat er geen dierenleed is geweest bij het maken van de producten. Maar daarnaast is het gebruik van vegan skincare ook nog eens milieubewust. De productie van deze dierlijke ingrediënten heeft namelijk een flinke impact op het milieu. Het is vervuilend voor het milieu en er vindt ook veel ontbossing plaats voor deze producten. Door gebruik te maken van vegan skincare, draag je bij aan een vermindering van deze impact op het milieu. Daarnaast is het goed voor je huid om gebruik te maken van vegan skincare. In vegan skincare zitten vaak namelijk natuurlijke ingrediënten. In ‘’normale’’ skincare zitten vaak namelijk meer chemische ingrediënten, zoals parabenen, sulfaten, siliconen en aluminium. Genoeg redenen om voor vegan skincare te kiezen dus!

Hoe te beginnen?

Wanneer je wilt beginnen met vegan skincare, is het belangrijk om te bedenken welke producten je wilt vervangen. Misschien zijn sommige producten die je gebruikt al vegan, zonder dat je het doorhebt! Bekijk dus eerst de ingrediënten van de producten die je momenteel gebruikt. Vervang daarnaast niet al je producten in één keer. Hierdoor kan je je huid uit balans brengen en het kost daarnaast ook een hoop geld om al je producten tegelijk te vervangen. Er zijn tegenwoordig enorm veel merken die veganistische huidverzorging aanbieden. Dit is te zien aan de ingrediëntenlijst, en het vegan keurmerk. Daarnaast past het gebruiken van vegan skincare ook natuurlijk enorm goed wanneer je overweegt een veganistische levensstijl aan te nemen.