Felle zon – Wanneer de zon begint te schijnen is niks zo lekker als tuinieren! De meeste planten planten we in de herfst en zullen wanneer het voorjaar is gaan bloeien en dat betekent… kleur in de tuin! Zomers besteden we veel tijd in de tuin door om planten water te geven en te onderhouden, maar natuurlijk ook om even ontspannen van het zonnetje te genieten. Met mooi weer tuinieren is heerlijk, pas alleen wel op dat je niet verbrandt!

Bescherm je tegen de felle zon

Voor je het weet net zo rood als je rozen

Je hebt het niet altijd door wanneer je druk in de weer bent met al je planten, maar voor je het weet ben je zo rood als een tomaat – uh, roos! – In Nederland kan de zonkracht tussen de 4 en 10 zijn. We snappen dat dit je niet zoveel zegt, maar bij een zonkracht van 7-8 kan een onbeschermde huid al in 10 tot 15 minuten verbranden. Dit wil je natuurlijk voorkomen want hoe vaker je verbrandt, hoe groter de kans op huidkanker. Daarnaast doet een verbrande huid natuurlijk ook pijn en wordt het huidverouderingsproces versneld. Kortom, genoeg redenen om te zorgen dat je niet verbrandt!

De geur van zonnebrand en roosjes

Je kunt je huid het beste beschermen tegen de zon door je goed in te smeren met een zonnebrand. Eigenlijk wordt het zelfs aangeraden om je dagelijks in te smeren met een beschermende factor, ook wanneer je niet aan het bakken bent in de felle zon. Als je aan het werk bent in de tuin kan het fysiek soms best zwaar zijn. Dit in combinatie met de warmte zorgt ervoor dat je gaat zweten en wanneer je zweet is de kans op verbranding nog groter! Dit komt doordat zweet zorgt voor extra weerkaatsing van de felle zon. Dus ook wanneer je staat te ploeteren in de tuin in plaats van aan het bakken zoals de buurvrouw: smeren, smeren, smeren!

zonnebrand kan huidkanker veroorzaken

Foto: Joe (jplenio), op Pixabay.

Een groene zonnebrand

Als natuurliefhebber wil je natuurlijk ook je steentje bijdragen aan de klimaatcrisis zodat we met zijn allen nog langer van de natuur kunnen genieten. Hoe goed een zonnebrandcrème ook voor je huid is, het wordt helaas vaak geleverd met heel veel plastic. Ook de manier waarop de zonnebrand wordt gefabriceerd is niet altijd even goed voor het milieu. Zo zwemmen we in de zee voor verkoeling maar verdwijnt er jaarlijks zo’n 14.000 ton zonnebrand in de zee. Bepaalde stoffen zoals Oxybenzone tasten het koraal aan wat een negatieve invloed heeft op het onderwaterleven. Gelukkig zijn steeds meer mensen en merken zich hiervan bewust. HappySoaps is ook zo’n merk. HappySoaps is een innovatief merk met 100% plasticvrije verzorgingsproducten, waaronder ook zonnebrand! De zonnebrand van HappySoaps wordt in Nederland geproduceerd waardoor onnodige transport wordt voorkomen. Ook is de zonnebrand van HappySoaps koraalvriendelijk! Duurzame zonnebrandcrèmes bestaan dus écht. En nee, je hoeft je geen zorgen te maken over een groene huid, maar rekening houden met het milieu is wel verstandig!

We hopen dat jij nu op een veilige en duurzame manier kunt tuinieren tijdens de zomermaanden! Voordat je de tuin in gaat even goed insmeren met een plasticvrije, koraalvriendelijke zonnebrand van HappySoaps en you’re good to go!

Fotocredits introfoto: Jill Wellington, op Pixabay.