SCHIPHOL – Met een bosje hartvormige anthuriums kregen duizenden terugkerende vakantiegangers op Schiphol een fleurig welkom thuis. De actie is een initiatief van Schiphol in samenwerking met de Nederlandse anthuriumkwekers.

Vakantiegangers verrast

Met het fleurige onthaal op 24 en 25 augustus zijn de reizigers bedankt dat zij via de Amsterdamse luchthaven hebben gereisd en met de zonnige anthuriums kunnen zij het vakantiegevoel thuis nog even vasthouden. Op vrijdag 25 augustus keerde op Schiphol een recordaantal van ruim 80.000 vakantiegangers terug.

antuhurium voor vakantiegangers

Welkom thuis met anthurium

 

Verrassend
Anthuriumambassadeur Claudia Broch: “Bij thuiskomst is het ontzettend leuk om verrast te worden met een ‘welkom thuis’-boeket. Speciaal voor deze actie hebben we boeketjes samengesteld van verschillende anthuriums in zomers kleuren. Van de lang houdbare bloemen kunnen de thuiskomers thuis nog wekenlang genieten.” In de komende periode organiseren de anthuriumkwekers meer leuke en verrassende acties. De eerstvolgende wordt in zowel Nederland als Duitsland gehouden en staat in het teken van de Hartstichting. De verkoopopbrengsten van (hartvormige) anthuriumplanten en -bloemen worden via de Nederlandse en Duitse Hartstichting aangewend voor nader onderzoek om hart- en vaatziekten bij vrouwen te genezen en te voorkomen.

Record
Vorige week kwamen op Schiphol de meeste vakantiegangers terug: donderdag 78.000 reizigers en vrijdag het recordaantal van ruim 80.000. De zomervakantie van 2017 zit er voor de meeste Nederlands op begint 28 augustus een nieuwe werkweek. In de vakantieperiode hebben circa 12,5 miljoen mensen via Schiphol gereisd, een flinke toename ten opzichte van 2016.