Via la Vida – De bloemen woontrends van 2024 zijn uitbundig – Viva la Vida – en ingetogen – Meaninful Earth.

Dit artikel is verzorgd door iBulb.

Viva la Vida

In de wereld van vandaag leeft de behoefte om het leven te vieren en je even af te sluiten voor alle ellende en negativiteit. Dit is precies waar de trend ‘Viva la Vida’ over gaat. Een trend vol vrolijkheid, passie, expressiviteit en kleur die doet denken aan Zuid-Europa of Midden-Amerika.

muscari-allium-tulipa-ranunculus

Passie in huis

In huis zien we veel kleur in de bloemen en planten. Samen met decoratieve dessins in accessoires, smeedijzer en mozaïektegels zorgen ze voor een temperamentvol sfeertje. De vrolijke kleuren zijn belangrijk voor het maken van kleine hoekjes met weelderig bloeiende bloemen. Kortom, een huis vol passie en romantiek!

muscari-allium-tulipa-ranunculus

Kleuren, vormen en materialen

Een warm en uitbundig kleurenpalet met een veelvoud aan roze, rood en oranje tinten maakt deze trend levendig en gepassioneerd. De gebruikte accessoires zijn over het algemeen natuurlijk zoals decoratieve tegels, mozaïek, gekleurd gevlochten riet en raffia, textiel met rafels, ruches en franjes. Ook geverfd hout en smeedijzer met decoratieve patronen geven in deze trend de juiste look.

Viva la Vida en Meaningful Earth

Meaningful Earth

Aan de andere kant houdt de bezorgdheid over het milieu ons al langere tijd bezig. Dit is weerspiegelt in de woontrend Meaningful Earth. Steeds meer realiseren we ons dat biodiversiteit en de natuur nodig zijn voor een gezonde leefomgeving. Dat verklaart onze fascinatie voor alles wat in de aarde te vinden is: het gevoel verbonden te zijn met de roots van onze cultuur.

freesia-narcissus-tulipa-ranunculus-fritillaria

Ongecultiveerd en ruw

Het interieur oogt natuurlijk. Met een ruwe en soms ruige uitstraling waarin bruintinten de hoofdrol hebben, ontstaat een stoere en soms oerachtige sfeer. Andere elementen van deze trend zijn historische objecten zoals kruiken of beelden die doen denken aan primitieve kunst of oude beschavingen. Verschillende structuren van materialen worden contrastrijk met elkaar gecombineerd.

freesia-narcissus-tulipa-ranunculus-fritillaria

Kleuren en vormen

Voor de bloemen en planten in deze trend zien we kleuren als lichtgeel en zalmtinten, gecombineerd met donker- en grijsgroen. De accessoires zijn natuurlijk, handgemaakt, grof, milieuvriendelijk en gerecycled. De dessins in aardtinten bestaan uit vlekpatronen, fossielafdrukken en strepen.

Kijk voor meer informatie op www.ilsysays.com.

Fotocredits: IBulb.

Lees ook op GroenVandaag over deze trends voor 2024: Trends 2024: Playful en Gentle