WAGENINGEN – RTL-weervrouw Amara Onwuka doopte dinsdag 29 mei haar eigen hortensia. De nieuwe, roze tuinplant draagt vanaf heden de botanische naam Hydrangea macrophylla ‘Amara’.
Amara: “Bij goed weer is het volop genieten in eigen tuin. Ik hou zelf erg van hortensia’s en ben er trots op dat er nu eentje naar mij is vernoemd. Op de weersomstandigheden heb ik helaas geen invloed, maar dankzij deze hortensia gaan we nu wel bloeiend de zomer in.”
 
Amara Onwuka hortensia

 

Weervrouw Amara Onwuka

Hortensia ‘Amara’ heeft een natuurlijke compactheid en veel schermen die opgebouwd zijn uit kleine, stevige bloemetjes. Begin mei zijn de bloemschermen nog groen-roze, maar in de zomermaanden kleuren deze naar felroze. De plant bloeit tot diep in het najaar.

 

Wolk van een tuinhortensia

De tuinhortensia ‘Amara’ is ontwikkeld door veredelingsbedrijf Horteve-Kolster uit Aalsmeer. De compacte Amara is rijkbloeiend en produceert opvallend veel bloemschermen. Een plant met potmaat 14 cm heeft gemiddeld bijna 30 bloemschermen, vier keer zo veel als een standaardhortensia heeft.
Veredelaar Suzanne Hesemans: “Op zoek naar een passende naam voor deze elegante, opvallende verschijning in de tuin, kwamen we al snel uit bij Amara. Een mooie, krachtige vrouw met een positieve en vrolijke uitstraling.” Naar verwachting zal de nieuwe hortensia vanaf voorjaar 2019 verkrijgbaar zijn.

Amara Onwuka hortensia

De Wageningse Amara Onwuka is meteoroloog en sinds 2013 een van de vaste presentatoren van Buienradar en RTL Weer. In 2015 won zij het survivalprogramma Expeditie Robinson.

 

Fotobijschriften
01: Weervrouw Amara Onwuka doopt eigen hortensia
02-03: Weervrouw Amara Onwuka en veredelaar Suzannne Hesemans  dopen hortensia ‘Amara’.

Fotocredit: Hydrangeaworld.com