Winnaar Bloemistenactie – Bloemsierkunst Wim Markerink is de winnaar van de bloemistenactie van Hydrangeaworld. Het door hen ingestuurde boeket is door de promotiecommissie snijhortensia gekozen als meest aantrekkelijke én goed verkoopbare boeket. Op donderdag 21 september heeft Markerink zijn prijs opgehaald; een kar met snijhortensia’s ter waarde van € 400,00.

Winnar Bloemistenactie

Hydrangea

Bij hortensiakwekerij Vicini in Nootdorp kreeg Markerink een korte cursus snijhortensia knippen van kweker Jack Zwinkels. Vervolgens mocht Markerink zelf aan de slag om een kar vol hortensia’s ter waarde van € 400 te knippen.

Winactie
De bloemistenactie was een initiatief van Hydrangeaworld. Dit platform had een prijsvraag uitstaan onder Nederlandse bloemisten. Zij zijn gevraagd een foto in te sturen van een commercieel boeket met hortensia’s in de hoofdrol, welke goed verkoopt in hun winkel.

Herfstevent in de winkel
Markerink is zeer blij met de gewonnen prijs. “Wij organiseren jaarlijks een herfstevent voor onze klanten. Zo ook zaterdag 23 september weekend. Mijn klanten zijn gek op hortensia’s. Deze prachtige exemplaren in diverse herfsttinten kan ik nu mooi inzetten om mijn event nog groter te maken.”

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Weervrouw Amara Onwuka doopt eigen hortensia

Impact
Je kunt met de hortensia alle kanten op. In een bloemenkrans verwerken, maar ook in veel kleine vazen bij elkaar op een tafel doen je versteld staan van het bijzondere effect. Enkele stelen snijhortensia’s kunnen al voor enorme impact zorgen. In combinatie met herfstproducten zoals rozenbottels of bessen zijn bijzondere arrangementen te maken.

Op de website Hydrangeaworld.com is meer over de snijhortensia en kamer- en tuinhortensia te lezen.

Hortensia Runaway Bride

Runaway Bride

Hortensia Runaway Bride

Weinig ruimte op balkon of terras, maar gek op hortensia? Met de ‘Runaway Bride’ creëer je in een mum van tijd een bloemenparadijs. De plant heeft namelijk een unieke groeiwijze. Er is geen andere hortensia die bloemen vormt langs de takken, of beter gezegd: ranken. Daardoor is de hortensia, behalve voor in de tuin, ook zeer geschikt als hangplant. Bijvoorbeeld in bakken aan een muur of schutting of in een macraméhanger. De sluier van witte bloemen steekt fraai af tegen het groene blad en brengt een frisse zomersfeer.