Choisy Gerbera. Bij de kwekerij Lansbergen Gerbera is de teeltwisseling in volle gang. Het vervangen van de oude planten betekent dat er ook weer nieuwe soorten bij komen. Dit jaar is het assortiment uitgebreid van 35 naar 45 soorten, die over een paar weken in 45 verschillende tinten roze, paars, geel, oranje, rood, wit en crème bloeien. Er zijn ook gerbera’s met twee kleuren, bijvoorbeeld over van roze naar wit.

Choisy Gerbera

Nieuw op de markt

Van de 45 soorten gerbera’s zijn zeven soorten voor het eerst op de markt. Vier komen uit de eigen veredeling van Lansbergen en worden toegevoegd aan het huislabel Choicy. Via website en social media nodigt Choisy Gerbera bezoekers uit te stemmen op de mooiste soort.

gerbera

bron: lgflowers.nl
grote foto: rgbstock

Standaard, mini en specialties

Gerbera’s behoren tot het plantengeslacht Asteraceae en er zijn drie soorten: grootbloemige (standaard gerbera), kleinbloemige (mini-gerbera) en specialties. Heeft een gerbera een diameter tussen 6 en 8 cm? Dan valt deze onder de minigerbera’s. Een standaard gerbera varieert zo tussen de 9,5 en de 13 cm. Er zijn overigens ook gerbera’s met een diameter van wel 15 centimeter.

LG Flowers

Ondersteboven

Gerbera’s houden van licht. Komt het licht van rechts, dan groeien ze naar rechts. Komt het licht van links, dan…vul zelf maar in. Het gevolg: kromme stelen. Ondersteboven in de doos lukt het de gerbera’s niet naar het licht te groeien. Zo voorkomt je bloemist dus dat de gerberastelen krom groeien. Gerbera’s met kromme stelen zijn namelijk lastig te verwerken in boeketten of bloemwerk.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Oranje gerbera’s decor voor Italiaans event Spritz

De gerbera kent echt honderden verschillende kleuren. Ze zijn er in één kleur, maar ook in meerdere kleuren. Bovendien is ook het hart van de gerbera kleurrijk; het kan groen of zwart zijn. De meest geliefde kleuren zijn oranje, geel, rood, paars, zalm, wit, roze en tweekleurig. bron: mooiwatbloemendoen.nl