A4Gerbera-telers. Vanaf maandag 14 september tot en met 20 september zie je de telers van Coloured by Gerbera stralen langs de A4 bij Leiden, richting Den Haag. De gerbera verrast altijd, dat is dan ook wat zij met deze campagne uitstralen richting bloemist en consument.

Trotse Gerbera-telers

gerbera-telers

Gerbera-telers verrassen altijd

Ook dit jaar weten de veredelaars weer te verrassen met unieke vormen en kleuren. De veredeling van een nieuwe gerbera soort kost gemiddeld drie jaar ontwikkeling. Een proces van trial and error om zo tot de best mogelijke gerbera te komen. Nu is het aan de telers om deze nieuwe soorten in de markt te brengen. Samen dragen zij de gerbera campagne – novelty-get-the-feeling – en introduceren zij trots het nieuwe assortiment.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

90 nieuwe soorten

De Nederlandse gerbera telers laten van zich horen middels een internationale campagne gericht op bloemist en consument. De telers gaan dit jaar letterlijk achter hun nieuwe soorten staan. Zij zijn namelijk het gezicht van de noviteiten campagne en tonen hun trots. Ieder jaar in september introduceert Coloured by Gerbera alle nieuwe soorten te vinden bij Nederlandse telers. Dit jaar wordt het assortiment met maar liefst 90 gerbera’s uitgebreid.

gerbera-telers

Herkomst en symboliek

De gerbera is een niet-geurende bloem die behoort tot het plantengeslacht Asteraceae. Ze heeft haar oorsprong in Zuid-Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Tasmanië. Jaarlijks worden in Nederland wel 900 miljoen gerbera’s geproduceerd met 600 verschillende variëteiten in kleuren, vormen en maten.

Een symbolische betekenis heeft de gerbera niet, maar met haar kleurrijke en zonnige uitstraling maakt ze je huis direct een stuk vrolijker en gezelliger. Zorg wel voor de juiste omgevingstemperatuur, maximaal 20 °C.

gerbera

Coloured by Gerbera is het collectief van alle 40 Nederlandse gerbera telers en veredelaars. Zij verschaffen bloemist, groothandel en exporteur met assortimentsinformatie en inspiratie.

Meer gerbera

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag: