OEGSTGEEST – Het is een wonderbaarlijke bloementuin midden in de woestijn. Dubai Miracle Garden. Aangelegd in 2013. Een bloemenoase met meer dan 45 miljoen bloemen, waarvan sommige zelfs voor het eerst zijn geplant in de Golf regio.

 

Bloementuin

In de Miracle Garden staan niet alleen bloemen en planten centraal, maar ook tal van andere objecten zijn er te bewonderen. Zo vind je in de bloementuin onder andere ’s werelds grootste bloemenklok, diverse auto’s versierd met bloemen, een replica van de Burj Khalifa gebouwd uit sinaasappels en diverse overige objecten, waaronder een Airbus van bloemen. Een groot aantal objecten wisselen ieder seizoen zodat het park altijd een verassing blijft.

miracle garden in dubai

Vlindertuin
Sinds de opening van de Dubai Miracle Garden op Valentijnsdag 2013 heeft het park een groot aantal bezoekers mogen verwelkomen. Wisten in het eerste seizoen al 400.000 bezoekers de Miracle Garden te vinden, in de jaren daarna steeg dit aantal tot ver boven de 1 miljoen. Verwachting is dat die stijging doorzet, mede dankzij de opening van de Butterfly Garden direct naast de Miracle Garden.

Locatie
De Dubai Miracle Garden ligt op een klein half uur rijden van Downtown Dubai en de Dubai Mall en ligt vlakbij de woonwijk Arabian Ranches en het Dubai Autodrome circuit.

Zie voor meer info: Miracle Garden Dubai.