THORN – Vihof in het witte stadje Thorn is genomineerd voor het Beste Uitje van Nederland. In de categorie cultuur in de provincie Limburg. ‘Een compliment voor alle kapellen van Thorn en nu al een grote eer voor de Vihof’, aldus bewoonster Marjolijn Haller. ‘Maar winnen zou natuurlijk helemaal geweldig zijn.’

Vihof

Sprookjestuin
Vihof betreedt u via een loopbrug, u wandelt omhoog de sprookjestuin in waar u alle kapellen van Thorn in miniatuur ziet staan als insectenhuisjes. Bezoekers ervaren hoe in harmonie kan worden geleefd met de natuur en de dieren en insecten in deze tuin.

Vihof, beste uitje van Nederland

De Nepomucenus-kapel

 

Kleilokaal
De kleine, intieme en waardevolle Vihof fungeert tevens als trefpunt voor (klei-)workshops. In ‘t kleilokaal, of bij mooi weer in de tuin, kunt u zelf een kapelletje van Thorn kleien. Het hofje is ook het startpunt voor het wandelen van de kapellen-route van Thorn.

 

VihofStemmen
Of de Vihof daadwerkelijk wint, bepaalt het aantal mensen dat vòòr 31 maart aanstaande voor dit uitje stemt.

U kunt ook stemmen: klik hier.

Als u stemt maakt u bovendien kans op een leuke prijs, bijvoorbeeld op een verzorgde vakantie naar Curaçao.

 

Adellijke vrouwen
Vroeger maakte het hof deel uit van de binnenplaats van een klooster dat het middelpunt was van een rijk waar adellijke vrouwen meer dan 800 jaar de absolute macht hadden. GroenVandaag besteedde eerder aandacht aan Vihof. In de zomer van 2015 bezochten wij de tuin. Ronduit geweldig. Het besloten karakter van de tuin en de originele aankleding maken Vihof en Thorn zeer beslist een bezoek waard.

Meer informatie hier

 

De verkiezing ‘Beste Uitje 2017’ is een gezamenlijk initiatief van de kranten AD, Brabants Dagblad, het ED, Tubantia, BN DeStem, de PZC, de Stentor en de Gelderlander.