THORN – Vihof in het witte stadje Thorn is genomineerd voor het Beste Uitje van Nederland. In de categorie cultuur in de provincie Limburg. ‘Een compliment voor alle kapellen van Thorn en nu al een grote eer voor de Vihof’, aldus bewoonster Marjolijn Haller. ‘Maar winnen zou natuurlijk helemaal geweldig zijn.’Vihof Thorn

Sprookjestuin
Vihof betreedt u via een loopbrug, u wandelt omhoog de sprookjestuin in waar u alle kapellen van Thorn in miniatuur ziet staan als insectenhuisjes. Bezoekers ervaren hoe in harmonie kan worden geleefd met de natuur en de dieren en insecten in deze tuin.

Vihof, beste uitje van Nederland

De Nepomucenus-kapel

 

Kleilokaal
De kleine, intieme en waardevolle Vihof fungeert tevens als trefpunt voor (klei-)workshops. In ‘t kleilokaal, of bij mooi weer in de tuin, kunt u zelf een kapelletje van Thorn kleien. Het hofje is ook het startpunt voor het wandelen van de kapellen-route van Thorn.

 

VihofStemmen
Of de Vihof daadwerkelijk wint, bepaalt het aantal mensen dat vòòr 31 maart aanstaande voor dit uitje stemt.

Als u stemt maakt u bovendien kans op een leuke prijs, bijvoorbeeld op een verzorgde vakantie naar Curaçao.

 

Adellijke vrouwen
Vroeger maakte het hof deel uit van de binnenplaats van een klooster dat het middelpunt was van een rijk waar adellijke vrouwen meer dan 800 jaar de absolute macht hadden. GroenVandaag besteedde eerder aandacht aan Vihof. In de zomer van 2015 bezochten wij de tuin. Ronduit geweldig. Het besloten karakter van de tuin en de originele aankleding maken Vihof en Thorn zeer beslist een bezoek waard.

De verkiezing ‘Beste Uitje 2017’ is een gezamenlijk initiatief van de kranten AD, Brabants Dagblad, het ED, Tubantia, BN DeStem, de PZC, de Stentor en de Gelderlander.

Lees ook dit artikel op GroenVandaag:

De Vihof in Thorn: unieke stek in het witte dorpjeInmiddels bestaat de Vihof niet meer. In het huis wonen inmiddels andere eigenaren, de tuin heeft inmiddels een privé-bestemming gekregen.

Natuurlijk blijft het mogelijk om het witte stadje te bezoeken. Thorn wordt ook wel de witte parel van Limburg genoemd, vanwege haar markante witgeschilderde huizen, monumentale panden en de authentieke geplaveide straatjes. De Abdijkerk van Thorn torent hoog boven de witte huisjes uit.