Zanger Dennie Christian – Dit jaar viert Varend Corso Westland zijn 20-jarig jubileum op de wateren in en rondom het Westland. Om het jubileum extra luister bij te zetten, heeft schlagerzanger Dennie Christian een heuse (Nederlandstalige) Varend Corso-song op genomen. Dennie zal op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 augustus meevaren op een corsoboot en natuurlijk ook optreden.

Zanger Dennie Christian

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Varend Corso 2017

Dennie Christian: “Ik ben al mijn hele leven fan van Nederlandse bloemen. Op het corso zijn de mooiste kunstwerken van bloemen te zien, dus ik ben trots dat ik het Varend Corso-lied mag maken.”

Be Happy

Het thema van Varend Corso Westland is dit jaar ‘Be Happy!’, dus blijdschap, feest en vrolijkheid zijn gegarandeerd. Afgelopen jaar waren er meer dan een half miljoen bezoekers die de boten en hun prachtige versiering kwamen bewonderen tijdens dit gratis driedaagse spektakel op het water en op de kade.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Kindercorso vaart mee tijdens Varend Corso

Dennie Christian op Varend Corso

Rosamunde

Dennie Christian brak door in 1975 met de hit Rosamunde. Ook nam hij voor de Nederlandse markt verschillende nummers op in het Nederlands, waaronder in 1985 het nummer Zaterdagavond, een duet met zangeres Mieke. In de film Ron Goossens, Low Budget Stuntman (2017) speelt Christian een zanger die op allerlei spectaculaire momenten spontaan in beeld komt, met covers van Push it to the limit en Ik leef niet meer voor jou. Tevens had Christian een gastrol in de derde aflevering van het derde seizoen van Toren C. Vorig jaar werd de zanger onderscheiden voor de verkoop van maar liefst 15 miljoen geluidsdragers. De laatste weken is hij op de Nederlandse televisie te zien in De Beste Zangers van Nederland op NPO1.

Varend Corso Westland | 4, 5 en 6 augustus. Zie voor het volledige programma en de doorkomsttijden: www.varendcorso.nl

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Varend Corso 2017 viert 20-jarig bestaan

Bloemen, planten, groente, fruit

Tijdens Varend Corso Westland trekt een kleurrijke stoet van 45 historische schuiten en sloepen, volledig versierd met bloemen, planten, groente en fruit, in een 80 kilometer lange route door de Zuid-Hollandse wateren. Begeleid door vrolijke muziekgroepen trekt het corso in het eerste weekend van augustus door onder meer Westland, Delft, Maassluis, Midden-Delfland en Vlaardingen. De boten van het Kindercorso varen dit jaar voor de vijfde keer voor de gebruikelijke stoet uit.

Zie ook een eerder bericht op Groenvandaag over het Varend Kindercorso.