WESTLAND – Het Varend Kindercorso is onderdeel van Varend Corso, dat op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 augustus haar 20-jarig jubileum viert op de wateren in en rondom Westland.

 

Varend kindercorso

Tienerboot
De boten van het kindercorso varen voor het vijfde jaar op rij voor het corso uit en zijn helemaal ontworpen en opgemaakt door kinderen. De 8 boten van het kindercorso zijn een verrijking voor het corso, waarmee ook de jongere deelnemers een eigen plekje hebben te midden van de overige boten.
Dit jaar zal voor het eerst een speciale ‘tienerboot’ voor 12 t/m 18 jarigen meevaren met het corso. De vletten voor het kindercorso worden door de scouting ter beschikking gesteld. De kinderen bedenken zelf het ontwerp en versieren ook zelf hun boot.

varend kindercorso

varend kindercorso

 

 

 

 

 

 

Be Happy!
Het thema van Varend Corso Westland is dit jaar ‘Be Happy!’ Dus blijdschap, feest en vrolijkheid zijn gegarandeerd. Voor de jubileum-editie dit jaar heeft niemand minder dan Dennie Christian een heuse Varend Corso-song gemaakt. Dennie is tijdens het corso vanzelfsprekend te zien en te horen.

 

varend kindercorso

varend kindercorso

 

 

 

 

 

 

Op het water en op de wal
Varend Corso Westland is een familie-uitje voor jong en oud dat gratis te bezoeken is. Vorig jaar waren er meer dan een half miljoen bezoekers die de boten en hun prachtige versiering kwamen bewonderen tijdens het driedaagse spektakel.

Het corsoweekend is in de loop der jaren uitgegroeid tot meer dan alleen een feest op het water, want ook op de wal worden jaarlijks tal van activiteiten georganiseerd. Traditiegetrouw zijn voor deze editie ook weer fiets- en boottochten naar het corso uitgezet. Verder wordt op verschillende plaatsen een vlootschouw georganiseerd waar bezoekers de boten van zeer dichtbij kunnen bekijken.

Alle informatie over de route, locaties en doorkomsttijden zijn terug te vinden op varendcorso.nl

Zie ook een eerder bericht over het Varend Corso op GroenVandaag.