OEGSTGEEST – Zaterdag 3 november is het weer de grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag. Op ruim 560 locaties door heel Nederland zijn er activiteiten.

De provinciale landschapsbeheerorganisaties organiseren in samenwerking met LandschappenNL de Natuurwerkdag voor de 18e keer. Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan in het groen; zagen, snoeien en meer.

 

natuurwerkdag

 

Natuurwerkdag

Gezondheid

De Natuurwerkdag is een groene activiteit. Maar ook eentje die bijdraagt aan het behoud van natuur en landschap. Jong en oud kunnen op deze dag buiten aan de slag. Steeds meer mensen ervaren dat bewegen en groen positief is voor de gezondheid. De combinatie is een boost voor deelnemer en het landschap. Op meerdere locaties zijn speciale groene activiteiten.

 

[youtube id=”q4CUMdfrLOU” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”?rel=0&controls=0&showinfo=0″ class=””]

 

Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag.

In Overijssel is een plogactie; joggen en tegelijkertijd de natuur afvalvrij maken. Ook bijzonder is een locatie speciaal voor mantelzorgers. In Gelderland gaat een bootcamp aan de slag en voor een survival moet je op landgoed Boschhoeve in Friesland zijn.

 

Ook dit jaar doet Scouting Nederland mee op ruim 30 locaties om de jongste generatie te betrekken bij natuur en landschap. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen.

 

natuurwerkdag

 

Vrijwilligers

Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

 

Foto-credits:
-intor-foto: RGB stock, ZELA,
-meisje met bladhark: RGB stock, hortongroup