OEGSTGEEST – Ja, zeewier kan ons plasticprobleem reduceren, vindt David Christian van Evoware, een start-up uit Indonesië die het gevecht tegen plastic-vervuiling is aangegaan.

Plastic in oceanen

Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van ons plastic in de oceanen terecht komt en dat het vooral om plastics gaat waarin voedsel verpakt heeft gezeten. Plastics worden inmiddels aangetroffen in vissen en tot in de diepste diepten van onze oceanen.

Eetbare verpakkingen

Evoware is nu op het idee van eetbare verpakkingen gekomen. Verpakkingen die gemaakt zijn van zeewier en waaraan naar wens een smaakje toegevoegd kan worden. Plastictoepassingen die niet eetbaar gemaakt kunnen worden, zijn met zeewier sowieso biologisch afbreekbaar en kunnen zelfs als grondstof voor plantenmest dienen.

Lees hier het artikel: Zo pak je het plasticprobleem aan: met zeewier.

Zeewier

Het idee van Christian is hoopgevend. Maar niet is het niet echt. Via Zeewierwijzer ontving GroenVandaag het bericht dat ook IJsland zeewier als duurzaam alternatief ziet voor plastics. Bijvoorbeeld voor drinkflesjes. Na het leegdrinken ervan zou je het het gewoon kunnen opeten.

Lees hier het artikel: PlasticFlesje.

Foto-credit: Zeewierwijzer