Heuchera – Het waterige voorjaarszonnetje doet extra verlangen naar de lente en het aanpakken van de tuin of terras. Hoewel Heuchera Indian Summer jaarrond beschikbaar is, maken kwekers FN Kempen en Natuurlijk Hopmans zich op voor de start van dit drukke tuinseizoen, dat half april van start gaat. Een nieuwe look met de bladplant een nieuwe boost geven.

Bladplant

Heuchera

heuchera collectie

Indian Summer

Heuchera staat bekend om de prachtige bladkleuren en de meerwaarde van het combineren met andere tuinplanten. In de ‘Indian Summer’-collectie zijn de beste rassen met intense bladkleuren opgenomen, die het gehele jaar door hun blad behouden en voor verrassende contrasten op tuin en terras zorgen. Bijzonder is de verkleuring van Indian Summer door de seizoenen heen, die zo de naam van het merk eer aan doet.

Om deze unieke eigenschappen te benadrukken, heeft de plant een nieuwe huisstijl gekregen, en gestoken in een trendy en bohemian sfeer.

Kwekers

Heuchera Indian Summer is een collectie bekende bladplanten uit de Heuchera familie en is beschikbaar in verschillende kleuren en maten. Doordat de producten uit weefselkweek afkomstig zijn, staat het merk voor kwaliteit en uniformiteit. Indian Summer is een product van onder andere veredelaar Gootjes-AllPlant BV en wordt geteeld door F.N. Kempen BV in potmaat 15 cm en 26 cm, en door Natuurlijk Hopmans in potmaat 12 cm en 19 cm.

heuchera collectie

Indian Summer

De Indian Summer is een periode met warm, vrij zonnig en droog weer midden in de herfst, vaak in de maanden oktober en november. In de Verenigde Staten wordt pas van een Indian Summer gesproken als de periode van mooi herfstweer door vorst voorafgegaan is. In Nederland gebruiken we die definitie niet, omdat vorst aan het begin van de herfst bij ons erg zeldzaam is. Bron: weeronline.

Nog meer over bladplanten

Lees ook deze berichten op GroenVandaag:

Heuchera Plum Power forever!

Boeiende bladplanten overtreffen bloeiende bloem