10 stylingtips anthurium – Het kleurrijke, hartvormige schutblad is kenmerkend voor de sterke Anthurium. Per soort verschilt de kleur: van wit tot groen en van rood tot paars. Daarnaast is Anthurium zowelals snijbloem en als kamerplant verkrijgbaar met bloeitijden variërend van weken tot maanden.

10 Stylingtips anthurium

Welke interieursmaak je ook hebt, Anthurium laat zich eenvoudig stylen en is een echte allemansvriend. Bovendien steun je in september met de aankoop van een automatisch de Nederlandse Hartstichting.

Hartstikke makkelijk

Anthurium vraagt nauwelijks verzorging. Zonder al te veel moeite blijft de kamerplant maanden lang bloeien. Geef eens per week water en om de 2 weken een beetje plantenvoeding. De snijbloem is zo mogelijk nog makkelijker. Snij de steel schuin af en zet de bloem in een laagje water van ongeveer 5 centimeter. Belangrijk is wel dat je een schone vaas gebruikt en het water helder houdt. Ziet het water wat troebel? Snij de stelen opnieuw een beetje schuin af en ververs het water. De snijanthurium heeft een vaasleven van gemiddeld 2 tot 3 weken.

Hart in actie

September is de actiemaand van de Nederlandse Anthuriumkwekers. Met de verkoop, kamerplanten en snijbloemen, zamelen ze geld in voor de Hartstichting. De Anthuriums met een hartvormig actielabel zijn verkrijgbaar bij onder meer tuincentrum, bloemist en supermarkt.

Kijk voor meer informatie op www.anthuriuminfo.com.

10 Stylingideeën met Anthurium


10 stylingstips

01. Knallend

Met rode Anthuriums maak je een stevig kleuraccent in huis. De combinatie met accessoires in een contrasterende kleur zorgt voor een knallend effect.

Anthurium

02. Kluit

Niet alleen de schutbladeren en het groene blad zijn mooi. Ook de goed doorwortelde kluit mag gezien worden. Door de planten (zonder kweekpotje) in glazen potten te zetten ontstaat een natuurlijke, botanische sfeer.

Anthurium

03. Speels

Zet op een sidetable allemaal verschillende vazen. Groot, klein, glas of keramiek. Steek in elk één of twee stelen met de bloem en je krijgt een speels effect. Mix voor extra vrolijk effect meerdere kleuren met elkaar.


10 stylingstips

04. Brocante sfeer

Liefhebber van brocante sfeer? Witte potanthuriums passen in elke pot, schaal of vaas. Doordat Anthurium veel groene bladeren heeft, valt de plant niet weg in een witte omgeving. Integendeel, Anthurium trekt op rustige en natuurlijke wijze de aandacht.


10 stylingstips Anthurium

05. Luchtig

Een mix van witte, roze en rode zorgen voor een rustige uitstraling. Snij de bloemstelen op verschillende lengten af en zet ze in (glazen) vazen. Je krijgt zo een luchtig effect.

Anthurium

06. Inpakken

Niet iedereen heeft potten die smaakvol met elkaar te combineren zijn. Geen probleem! Verf ze in dezelfde kleur of pak de potten in. De onweerstaanbare bloemen in verschillende kleuren en formaten ‘pakken’ vervolgens jou ook helemaal in…

Anthurium

07. Klassiek

Maak een klassiek tafereel met bruin glas of (oud) stenen flessen. Combineer donker gekleurde met lichte en snij de stelen zo af dat de lichte korter zijn dan de donkere.


10 stylingstips anthurium

08. Versterkend

Zeker in een zwart-wit interieur brengen de bloeiende planten als sfeer en kleur. Door de pot en plant op elkaar af te stemmen, geef je heel eenvoudig kleuraccenten aan. Hou je van rode? Kies dan voor rode potten.


09. Design

Heb je een design vaas? Je hebt maar één of twee stelen nodig voor een artistiek effect. Zet je de planten met het hart in meerdere vazen? Kies dan voor verschillende designvazen.

Anthurium

10. Muurbloempjes

Hang aan een saaie muur verschillende tassen, zet in elk een potanthurium en het is feest.

Met regelmaat brengen veredelaars nieuwe varianten van de Anthurium op de markt, bijvoorbeeld de Delicata.

Lees ook dit artikel op GroenVandaag: 5 redenen om Flamingo in huis te halen