BAARLO – Drie jaar nadat MiniTree het snackappeltje genaamd “Miniapolis” heeft gelanceerd is het nu tijd voor 3 nieuwe MiniTree appelrassen.

Het idee voor de MiniTree ontkiemde bij één van Nederlandse grootste vruchtboomkwekerijen, Boomkwekerij Henri Fleuren uit Baarlo. Samen met een veredelaar in Tsjechië is Boomkwekerij Fleuren 20 jaar bezig geweest om de MiniTree te optimaliseren. Het resulteert inmiddels in kleine appelbomen die ook erg leuk zijn voor de consumentenmarkt.

Appelrassen

De 3 nieuwe appelrassen zijn: Magic Blossom, Sweet Yellow en Red Summer.

Magic blossom

Alleen de naam al “Magic Blossom”… Dit allernieuwste ras is in het voorjaar een betovering als de bloesem zich ontpopt. De drie tinten roze bloesem zijn een lust voor het oog. In het najaar kunnen de sierappeltjes met een doorsnede van 2cm geoogst worden.Door hun langere houdbaarheid zijn ze ideaal in het verwerken van herfstdecoratie. De Magic Blossom is zelfbestuivend en uitermate geschikt als bestuiver voor de andere MiniTree appelrassen.

nieuwe appelrassen magic blossom

Magic Blossom

nieuwe appelrassen magic blossom

Magic Blossom

 

 

 

 

 Sweet Yellow

nieuwe appelrassen sweet yellow

Sweet Yellow

nieuwe appelrassen red summer

Sweet Yellow

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast komt MiniTree met de “Sweet Yellow”. Deze lichtgele handappel is sappig, stevig en heerlijk zoet van smaak. In het voorjaar heeft de Sweet Yellow een mooie witte bloesem. De Sweet Yellow heeft een andere MiniTree nodig voor de bestuiving om appels te krijgen. Daarvoor is de Magic Blossom of de Rosalie ideaal als bestuiver.

nieuwe appelrassen red summer

Red Summer

nieuwe appelrassen sweet yellow

Red Summer

 

 

 

 

 

 

Red Summer

De laatste van de 3 is de “Red Summer”. Deze egaalrode grote handappel heeft een stevige beet. Hij is sappig en zoet van smaak. De bloesem van de Red Summer is lichtroze van kleur. De Red Summer heeft net als de Sweet Yellow een andere MiniTree nodig om appels te krijgen. De Magic Blossom of de Rosalie is daar uiterst geschikt voor.

De nieuwste aanwinsten zijn nu via de website www.minitree.nl te bestellen onder appelbomen of onder fruithaag, zodat je komend voorjaar al kunnen genieten van de bloesem en als moeder natuur ons gunstig gestemd is, dit najaar al kunt gaan genieten van een heerlijke appel.

Meer lezen over MiniTree?

Lees dan deze artikelen over MiniTree op GroenVandaag:
De perfecte geboorteboom? Geef een MiniTree!
Appelhaag MiniTree
Kwaliteitsappels uit eigen tuin, wie wil dat niet?