Duurzaamheidstrends – Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Er zijn alsmaar meer mensen die bewuster raken over de ecologische schade die de mensheid achterlaat op onze aarde. Om meer in harmonie te leven met de omgeving, zullen we daarom diverse maatregelen moeten ondernemen die onze ecologische voetafdruk zal minimaliseren. In dit artikel geven wij je een idee van enkele trends op het gebied van duurzaamheid die naar verwachting in toenemende mate door de mainstream zullen stromen. Lees dus snel verder om op de hoogte te blijven!

Duurzaamheidstrends

duurzaamheidstrends

1- Schonere lucht zal een hogere prioriteit worden

Goede luchtkwaliteit is een vereiste voor een gezond leven. Helemaal nu we te maken hebben met een virus dat de luchtwegen bedreigt, is het belangrijker dan ooit dat we gezamenlijk in staat zijn om onze luchtkwaliteit te verbeteren. Hierbij zal het management van energie een centrale rol spelen, om de hoeveelheid broeikasgassen die we als samenleving uitstoten te verminderen. Daarnaast kunnen we natuurlijk denken om de auto steeds vaker thuis te laten en met het openbaar vervoer, de fiets of de benenwegen te gaan, maar de grootste sprongen zullen worden gemaakt op de manier waarop energie wordt opgewekt.

2- Minimalisme wordt een gewoonte

Een grote hoeveelheid millennials geven aan dat ze hun geld liever uitgeven aan ervaringen dan aan materiële bezittingen. Dit is een duidelijke verschuiving in de prioriteiten ten opzichte van jongeren van nog maar slechts een generatie geleden. Met een andere aanpak van nieuwere generaties, bestaat er een grote kans dat de manier waarop we consumeren zal veranderen naar een meer minimalistische aanpak, mede door een groener bewustzijn en de (financiële) noodzaak. Er zullen meer mensen gaan inzien dat we talloze producten eigenlijk helemaal niet nodig hebben en dat we ons geluk kunnen vinden met denkwijzes als ‘less is more’! Wanneer minimalisme steeds normaler wordt, is het waarschijnlijk dat we ons meer bezig zullen gaan houden met onze persoonlijke spirituele connectie en onze verbinding met de natuur.

3- Organisaties met onvoldoende duurzame acties zullen consequenties ondervinden

Met het collectieve bewustzijn dat steeds meer leunt naar duurzaamheid, zullen organisaties en merken die geen duurzaamheidsplan hebben op ten duur te maken krijgen met consequenties, zoals verontwaardiging van consumenten en boycot van hun onderneming. Klimaatverandering is inmiddels geen lachertje meer voor het publiek en de betrokkenheid zal naar verwachting alsmaar toenemen.

Aangezien onze energiebronnen een belangrijke rol spelen in het verduurzamen van de samenleving, kan jij een slimme zet maken door zonnepanelen aan te schaffen. Hierdoor zal jouw ecologische voetafdruk op de lange termijn verminderen. Kijk op Zonnekeus Zonnepanelen voor meer informatie over zonnepanelen met een hoog rendement.

Fotocredits
introfoto: Akil Mazumber op Pexels.
foto 2: Scott Webb op Unsplash.