Planten opvallender maken – Planten kunnen een geweldige manier zijn om je interieur of tuin te verfraaien. Ze voegen niet alleen leven toe aan de ruimte, maar ze geven ook meer kleur en texturen aan je huis. Als je op zoek bent naar manieren om je planten nog meer in het licht te zetten, dan vind je hier zeker wat advies. Met de vier onderstaande tips kan je ervoor zorgen dat jouw planten er prachtig uitzien.

Planten opvallender maken

hortensia zomerhit

1- Kies voor een schutting in neutrale kleuren

Als eerste is het belangrijk om voor schuttingen in neutrale kleuren te kiezen. Hierdoor zullen je planten nog meer opvallen en zal de aandacht naar hen toe gaan in plaats van naar de schutting. Denk dan aan kleuren als zwart, wit, grijs of bruin. Kijk daarbij ook naar de kleur van je planten en probeer hier een goede balans in te vinden. Op plekken als gerve.nl kun je verschillende schuttingen kopen in allerlei neutrale tinten.

2- Overweeg om meer bloemen te planten

Om je planten nog meer op te laten vallen, kun je ook overwegen om meer bloemen te planten. Bloemen van bloeiende planten geven een extra dimensie aan je tuin en zorgen ervoor dat er meer kleur in de ruimte komt. Je hoeft niet veel te doen om meer bloemen in je tuin te krijgen: verschillende soorten snijbloemen, zoals blauwe druifjes of rode lelies, kleurrijke uitbundige dahlia of verleidelijke zomerbloemen. Er is genoeg kleur te kiezen die  je planten opvallender maken en de aandacht te trekken.

3- Selecteer verlichting dat je planten nog meer accentueert

Buitenverlichting is een andere manier om je planten nog meer in het licht te zetten. Kies witte verlichting in plaats van gekleurde lampen, omdat deze een meer natuurlijk effect geven. Ook kun je een lamp hangen die speciaal gericht is op één bepaalde plant. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat je plant extra benadrukt wordt en meer opvalt in de tuin.

4- Ga voor potten en vazen die je planten de spotlight geven

Tot slot kun je ook voor bloempotten en vazen met een opvallend ontwerp of kleur gaan. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden als het gaat om potten en vazen, dus je kunt precies datgene kiezen wat jou het meeste aanspreekt. Zo kun je ervoor zorgen dat de pot waarin de plant staat net zo veel aandacht krijgt als de plant zelf.

lavendel

Combineer

Met deze tips heb je een goed idee hoe je jouw planten nog meer in het licht kunt zetten. Door voor neutrale schuttingen te kiezen, bloeiende bloemen toe te voegen en speciale verlichting en potten en vazen uit te zoeken die extra aandacht trekken naar jouw plant, kan er veel worden bereikt om ervoor te zorgen dat ze opvallender worden. Probeer verschillende combinaties van de bovenstaande stappen uit om tot eindresultaat te komen waar je blij van wordt

Nog meer over de tuin als verleider

Lees ook deze berichten op GroenVandaag:

7 tips voor de veelzijdige Geranium

Trendy Hebe is kleurrijk vlindervoer

5 tips om je tuin gezellig te maken