Fluwelen revolutie – De markt van bloempotten laat weinig vernieuwing zien. Meestal bestaan de potten uit keramiek in een bepaalde vorm en met een kleurtje. Wikl probeert de markt te vernieuwen met een nieuw product. Van textiel.

Fluwelen revolutie

Noviteit in bloempotten

Interieurtextiel

Wikl is ontstaan uit de wens om bloempotten meer te laten aansluiten bij de interieurbeleving van woonkamers. Bankstellen, stoelen, kussentjes en gordijnen zijn allemaal gemaakt van interieurtextiel. Dat interieurtextiel kan bestaan uit diverse stoffen, leder, imitatieleder en tapijten. Wikl produceert en levert potten in alle mogelijke stoffen, zodat deze altijd passen in het interieur van een woonkamer. Door in te spelen op trends kunnen de Wikl-potten voor elke woonkamer een geweldige aanvulling zijn. Met recht een noviteit dus.

Designs

De potten zijn verkrijgbaar in duizenden designs. De binnenpot en stiksels kunnen in elke denkbare kleur geleverd worden en het label wat ertussen genaaid wordt is altijd custom-made, wat wil zeggen dat ze leverbaar zijn met elk wensbare tekst en in vele kleuren.

Kenmerken van de bloempotten:
–    De potten zijn onbreekbaar en 100% waterdicht.
–    Licht van gewicht, dus eenvoudig te dragen.
–    Maakt geen krassen op meubilair.
–    UV-bestendig (zonlicht), dus geen verkleurde potten op de vensterbank.

Meer info, zie: www.wikl.nl

LEESTIP: Lees ook dit artikel over bloempotten, bloempotten voor in de tuin: Bloempotten de grootste sfeermakers in de tuin

Gezonde potten

Wat gezondheid van de planten betreft, is het ook goed om eens te kijken naar de potten waarin de planten staan. Geverfde potten, potten van plastic en andere onnatuurlijke materialen ademen niet, wat niet bevorderlijk is voor de gezondheid van een plant, terwijl potten die ademen bijdragen aan hun levensduur. Bijvoorbeeld potten gemaakt van terracotta, klei.