Je tuin gezellig – Ligt je tuin er maar verwilderd bij? Of is het mooi ingericht, maar mist er sfeer? Dan is er tijd om er iets aan te doen. Het zou namelijk jammer zijn als je je buitenruimte niet optimaal benut. Geen nood als je niet goed weet hoe je het moet aanpakken. Want hieronder geven wij je tips voor het gezellig maken van je tuin!

Je tuin gezellig

Tip 1: Kies de juiste tuinset en accessoires

Een gezellige tuin begint bij het uitkiezen van de juiste tuinmeubels. Een 4 persoons tuinset kopen is beter dan al je meubels apart uitzoeken. Op die manier zorg je er namelijk voor dat alles mooi bij elkaar past. Zodra je de beste tuinset hebt uitgekozen, kan je het aankleden met kleurrijke kussentjes. Zo creëer je een sfeervolle loungehoek.

Tip 2: Een vuurschaal mag niet ontbreken

Voor sfeer zorg je voornamelijk door de juiste accessoires in je tuin te plaatsen. Zo zijn zachte en mooie kussentjes onmisbaar. Maar ook een vuurschaal is een item dat zeker niet uit je tuin mag ontbreken. Want gezelliger dan een knapperend vuurtje wordt het niet!
In de winter is het al helemaal fijn om te hebben, omdat het warmte afgeeft. Leuk om te weten: er zijn vuurkorven en vuurschaaltjes waarop je grillroosters kan plaatsen. Deze kan je gebruiken om in de winter gezellig te barbecueën!

Tip 3: Zorg voor de juiste tuinverlichting

Niets is gezelliger dan in de avond buiten zitten. Daarom mag de juiste tuinverlichting niet ontbreken. Er zijn verschillende soorten verlichting verkrijgbaar, maar het is voornamelijk belangrijk dat je kiest voor lampen met een warme kleurtemperatuur.
Kijk daarvoor naar het aantal Kelvin. Hoe lager het aantal Kelvin, hoe warmer het licht. Lampen van 2700 Kelvin zijn bijvoorbeeld een goede optie. Daarnaast is het fijn om voor dimbare verlichting te kiezen. Zo bepaal je zelf de lichtsterkte en dus ook de sfeer.

Tip 4: Voeg fakkels toe aan je tuin

Welke verlichting je ook kiest, het is een goed idee om nog wat extra tuinfakkels toe te voegen. Alleen al door hun charmante uitstraling zorgen ze voor heel wat sfeer. Fakkels kan je ook overal in je tuin plaatsen. Het is bijvoorbeeld heel leuk om een pad te creëren. Maar je kan er ook een sfeervolle afbakening mee maken.

Tip 5: Voorzie een terrasverwarmer

Je kan je terras nog heel wat knusser maken door er een terrasverwarmer te plaatsen. In de zomer is dit niet echt nodig. Maar tijdens de koude herfst- en winterdagen zal je ongetwijfeld blij zijn dat je er een gekocht hebt.

je tuin gezellig maken

Je tuin gezellig

Ook jij kan genieten van gezelligheid in je tuin. Iedere tuin kan omgetoverd worden tot het meest sfeervol plekje door gebruik te maken van warme verlichting, hier en daar fakkels toe te voegen en een terrasverwarmer te voorzien. Daarnaast is een mooie tuinmeubel set in combinatie met kleurrijke kussentjes onmisbaar als je wil zorgen voor sfeer. Veel heb je dus niet nodig om je tuin gezellig te maken!

Vergeet de planten niet

En… vergeet de planten. Ook in de winter. Niet alles in de natuur gaat in winterslaap. Er zijn genoeg mooie winterbloeiers, zoals Helleborus, Toverhazelaar en Camelia.

Fotocredits, introfoto, Denny Müller, op Unsplash