LUTTELGEEST – 4 nieuwe trosrozen. VOORN Spray Roses introduceert vier nieuwe trosroos variëteiten: Gentle Trendsetter, Gelato, Summerrose en Wedding Party. De rozen worden duurzaam gekweekt, in de volle grond zonder gebruik van energie en zijn seizoensgebonden beschikbaar.

Om onderscheid te maken tussen het jaarrond en het seizoenassortiment worden alle seizoenproducten van VOORN verhandeld onder de nieuwe naam VOORN Seasons, inclusief onderscheidende verpakkingswijze en Seasons als beeldmerk.

4 nieuwe trosrozen

Kweker Frank Voorn zocht naar manier om zijn jaarrond assortiment aan te vullen met nieuwe cultivars tijdens het trosrozen hoogseizoen van april tot november. Hij vond de oplossing in seizoenteelt op een aparte locatie in de volle grond.
Frank Voorn: “Nederland kent een uiterst geschikt klimaat voor seizoenteelt. Hierdoor kunnen producten groeien op een natuurlijke wijze met al de benodigde energie van buiten. Vorig jaar is de eerste test opgezet met daarin zo’n 20 verschillende cultivars, waarvan wij er vier selecteerden. Met als criteria specifieke kleuren, bloemvorm en manier van open bloeien, zodat de variëteiten aansluiten op de vraag uit de markt tijdens het hoogseizoen van onder andere huwelijken en events.”

De VOORN Seasons

Onder de naam de VOORN Seasons zijn deze nieuwe trosrozen verkrijgbaar.

Gentle Trendsetter

‘Gentle Trendsetter’ is prachtig apricot van kleur en bloeit volledig open met een zeer bijzonder ronde bloemvorm met gegolfde bloemblaadjes in het hart.

4 nieuwe trosrozen

Gelato

‘Gelato’ is meerkleurig, de buitenste bloemblaadjes zijn wit en kleuren van zachtroze naar een donkerroze hart. De prachtige bloeivorm maakt deze zoete trosroos echt beeldschoon.

voorn trosrozen

Summerrose

‘Summerrose’ is champagne, crème van kleur en de bloemvorm met verrassende expressie van verschillende vormen maken deze trosroos uniek.

voorn trosrozen

Wedding Party

‘Wedding Party’ is een bijzondere zuiverwitte trosroos die zicht onderscheidt door de bloemvorm en is rijkelijk gevuld met bloemblaadjes.

VOORN Spray Roses

Kwekerij VOORN Spray Roses is vanaf 2017 gespecialiseerd in het telen van trosrozen. De eerste vijftal cultivars, Josephine, Galina, Tanja, Justine en Aerobic, werden door VOORN Spray Roses geselecteerd op belangrijke criteria zoals kleur, knopvolume, knopverdeling, bloeiwijze, houdbaarheid en teeltwijze. Vervolgens introduceerde het bedrijf de cultivars Royal Porcelina, Pink Bubbles, Sweet Bubbles, B Bubbles, Coral Bubbles, Classic Sensation, Party Trendsetter, Luna Trendsetter, Bridal Flow en Sweet Flow.