ZOETERMEER – Op 1 en 2 april is het feest in de kassen. Dit weekend wordt Kom in de Kas voor de 40e keer georganiseerd en kan iedereen komen kijken hoe alles groeit en bloeit onder het glas van de kassen.
Met alle technologie en innovaties en de prachtige gewassen is het altijd een feest om in de kassen te werken. Vanwege het jubileum wordt het eerste weekend van april extra feestelijk. Zo’n tweehonderd gastvrije groente-, bloemen- en potplantenkwekers, verspreid over Nederland, openen tijdens Kom in de Kas de deuren van de kassen.

Kom in de kas

Top
De glastuinbouw is een van de meest duurzame en innovatieve sectoren van Nederland. De automatisering, robotisering en technologie, het uitgangsmateriaal en de bijbehorende kennis die voor en door de Nederlandse tuinbouwproductiebedrijven zijn ontwikkeld, zijn wereldwijd toonaangevend en een belangrijk exportproduct op zich. Nederland is nummer twee van groentezaadexporteurs. In de gehele glastuinbouwcluster, van productie, toeleveranciers, tot aan veilingen en handel zijn 250.000 mensen werkzaam. Kortom een sector die er toe doet.

kom in de kas 40 jaar

 

40e editie
In 1977 werd voor het eerst de naam Kom in de Kas gebruikt. Sinds die tijd wordt Kom in de Kas elk jaar in het eerste weekend van april georganiseerd en is het uitgegroeid tot een evenement waar jaarlijks zo’n 200.000 bezoekers op af komen.
In 2017 wordt het publieksevenement voor de 40e keer georganiseerd. Het landelijk bestuur grijpt dit jubileum aan om de sector op een virtuele, interactieve en innovatieve manier onder de aandacht te brengen.

Kom in de Kas app
Spil in de communicatie is de website. Een 360 graden teaser, uitgezonden via verschillende (social media) kanalen, leidt de gebruiker naar de website. Daarnaast is een interactieve 360 graden video én speurtocht over de kas ontwikkeld. Beide elementen vormen de basis van de Kom in de Kas app.

Voor de speurtocht moeten de mensen daadwerkelijk naar de kassen, want daar is de fysieke speurtocht uitgezet. Met behulp van de app op de smartphone kan een 3D geanimeerd beeld tot leven worden gebracht en krijgt de bezoeker op een leuke manier extra informatie over thema’s als licht, water, energie etc.

Meer informatie op www.komindekas.nl