NAALDWIJK – Sinterklaas is een typisch Hollands evenement voor kleine kinderen en hun ouders. Wellicht zelfs het grootste kinderevent van Nederland. Sinterklaas is een karakter die erg geliefd is bij kinderen en volwassenen. Hij wordt vergezeld door zijn witte paard Amerigo en een team van Pieten.
 

Sinterklaas

gerbera-sinterklaas

5 redenen waarom gerbera’s de intocht van Sinterklaas aankleden

De jaarlijkse intocht midden november en pakjesavond 5 december zijn een ware gebeurtenis. Sinds een paar jaar kleuren de gerbera’s van Coloured by Gerbera de intocht van Sinterklaas. Waarom? Onze vijf redenen waarom gerbera’s de intocht van Sinterklaas opfleuren:

1. Hollandse feestdag, Hollandse bloem
De gerbera is een typische Hollandse bloem. Eén plus één is twee. Nationale evenementen in Nederland worden vaak aangekleed met bloemen, aangezien dit het derde exportproduct van het land is.

2. Kleurrijk en feestelijk
De gerbera is bekend als kleurrijke, vrolijke bloem. Nederland produceert 900 miljoen gerbera’s per jaar met 600 soorten in kleur, vorm en maten. De ronde vorm is modern en zeer typerend voor hoe kinderen in het algemeen bloemen tekenen.

3. Voor iedereen toegankelijk
Als je denkt aan een toegankelijke bloem dan denk je aan de gerbera. Bijna iedereen houdt van gerbera’s. Het is daarom een geschikte bloem om uit te delen en een lach op de gezichten van mensen te toveren.

4. Geschikt voor kunstwerken
Vanwege het grote assortiment en de betaalbaarheid zijn de mogelijkheden eindeloos. Daarom wordt de gerbera vaak gebruikt voor kunstwerken met bloemen. Heb je de geweldige teddybeer op het podium van Sinterklaas gezien? Of de versierde voertuigen tijdens bloemencorso?

5. Langere houdbaarheid
De houdbaarheid van de gerbera is enorm verbeterd. Een ijzerdraad om de bloem omhoog te houden is niet nodig. De bloem kan de hele dag bloeien.

Meer Gerbera-inspiratie op de site Coloured by Gerbera inspiratie.