Aperol Spritz – Onlangs vond de vierde editie plaats van het Italiaanse evenement Spritz & Flowers. Het jaarlijks terugkerende feestje in de geboorteplaats van het populaire drankje Aperol Spritz: Jesolo. Doel van het event is om het drankje onder de aandacht te brengen van consumenten.

Aperol Spritz

Muziek en oranje gerbera’s

De hoofdingrediënten van het event zijn het drankje Aperol, muziek en… oranje gerbera’s. Het hele event is van top tot teen aangekleed met diverse soorten oranje gerbera’s. De aangesloten kwekers van Coloured by Gerbera hebben in totaal 8.000 gerbera’s geleverd.

spritz

Gerbera’s

Het format van dit bloemrijke event is ontwikkeld door floral designer en Italiaanse tv-persoonlijkheid Morris Marigo. Naast initiatiefnemer is hij de hoofdarrangeur die, samen met zijn team, zorgt voor de aankleding. Zo worden de gerbera’s verwerkt in een fotowand, meubels, planten, kostuums, kunstwerken en zelfs de culinaire omlijsting. De oranje gerbera sluit uitstekend aan bij dit evenement.

Bron Coloured by Gerbera. Op deze site meer inspiratie over de Gerbera.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Welke choisy gerbera vindt u het mooist?

Blijmakende Gerbera

Gerbera maakt je blij.

Blij

Zet je thuis de blijmakende Gerbera’s in de vaas voeg dan geen snijbloemenvoedsel toe, maar wel een beetje chloor. Snijbloemenvoedsel bevat suikers die bacteriegroei stimuleren, waardoor de vaten onderin de steel verstopt raken en de bloem slap gaat hangen. Chloor houdt het water langer schoon, waardoor de Gerbera langer mooi blijft. De Gerbera waarmee je iedereen in het zonnetje zet, wordt elke maand door het Decorum-collectief in het zonnetje gezet. Daar zal niemand bezwaar tegen maken. Meer informatie, zie www.decorumplantsflowers.com.

Gerbera’s hebben een relatief lange houdbaarheid als snijbloem.  Ze gedijen met minimale zorg en onderhoud. Dit maakt gerbera’s populaire bij tuinders, bloemisten en de consument natuurlijk.