Groene relatiegeschenkenSteeds meer bedrijven zijn bezig met duurzaamheid en de manieren om ‘groener’ te zijn. En wat is er nu leuker dan je klanten, relaties of medewerkers te verrassen met een relatiegeschenk? Het goede nieuws is dat er steeds meer aanbod is op het gebied van groene relatiegeschenken. Dat is fijn, maar wat kies je dan? Om je daarbij te helpen zetten we in dit artikel 5 tips op een rij als het gaat om groene relatiegeschenken.

Groene relatiegeschenken

groene relatiegeschenken

gerecycled katoenen draagtas Zero Waste

5 tips voor groene relatiegeschenken

1- Kies voor duurzame materialen

Als het gaat om duurzame relatiegeschenken, kun je bijvoorbeeld denken aan eco relatiegeschenken die gemaakt zijn van duurzame materialen. Deze materialen zijn milieuvriendelijk en gaan lang mee. Denk bijvoorbeeld aan bamboe, kurk, rPET (gerecyclede petflessen), vilt, jute en tarwestro.

2- Draag bij aan de tuin van je medewerkers

Geef letterlijk een groen geschenk in de vorm van zaadjes die geplant kunnen worden of een mini-boompje. Zo stimuleer je de groene vingers van de ontvangers! En je zorgt ervoor dat je merk letterlijk een stuk groener wordt.

3- Stel een groen kerstpakket of zomerpakket samen

Kerst is misschien nog ver weg, maar de zomer is al in aantocht. En hoe leuk is het om je medewerkers te verrassen met een leuk pakket? Stel een pakket samen met verschillende groene items. Zo verras je de ontvangers niet alleen, maar geef je ook een duurzaam signaal af.

4- Geef een groen uitje cadeau

Een relatiegeschenk hoeft natuurlijk niet altijd iets tastbaars te zijn, maar kan ook een waardebon zijn voor een uitje. Wat dacht je van een dagje in de Tuinen van Appeltern, het grootste tuinen inspiratie park van Nederland. Een gezellig dagje uit voor iedereen!

5- Zorg ervoor dat het geschenk aansluit bij je doelgroep en je bedrijf

Er is een steeds groter aanbod aan groene relatiegeschenken. Zorg er bij de keuze voor dat het geschenk goed aansluit bij je doelgroep en dat er een connectie is met je bedrijf. Is je bedrijf aan het groeien? Dan is er al snel een connectie met zaadjes of plantjes die groeien. Dat is slechts een voorbeeld van een verhaal dat kan passen bij jouw bedrijf. Organiseer een brainstormsessie om een leuk idee te bedenken, dan komt het zeker goed.  

Met behulp van de bovenstaande tips heb je genoeg inspiratie als het gaat om groene relatiegeschenken. Go green! 

Fotocredits introfoto, Joanna Kosinska, op Unsplash.