HILLEGOM – Lang leve Lelies. Indrukwekkende bloemen die lelies. Heel veel bloem voor je geld, om het op z’n Hollands te zeggen. De imposante lelie heeft bloemen met een diameter van 7 tot wel 25 centimeter. Wat een opvallende verschijning.

Lelies om lang van te genieten

6 tips voor een lang lelieleven

Nadat de lelies zijn gekocht, is het zaak om er zo lang mogelijk van te genieten. Zonder ongedierte en met goede verzorging schitteren ze tien dagen of zelfs langer.

1- Kies lelies met bloemknoppen die net beginnen te ontluiken.

2- Verwijder de onderste bladeren van het gedeelte van de steel dat onder water komt te staan. In water hangend blad gaat rotten, waardoor het gaat ruiken en de lelies minder lang mooi blijven.

3- Snijd de stelen met een scherp mesje zo schuin mogelijk af. Hoe korter de stengel, hoe langer de lelie meegaat.

4- Zet de lelies direct na het afsnijden in een vaas met handwarm water en snijbloemenvoedsel. Zorg dat de vaas schoon is door deze met bleek of afwasmiddel te reinigen.

5- Ververs het water zo nu en dan zodat schimmel geen kans krijgt om te groeien en het water helder blijft.

6- Zet het boeket uit de buurt van rijp fruit zoals bananen. Fruit stoot ethyleengas af, waardoor de bloemen sneller verwelken.

Heb je een stuifmeelvlek? Deze verwijder je makkelijk met een stukje plakband.

Voor meer info over deze prachtige bolplant, kijk ook eens op bloembol.org.

Fotocredits: met dank aan iBulb

En ken je ook de Roselily?

Roselily staat voor een serie dubbele lelies zonder sterke geur én zonder stuifmeel. Daarbij heeft de bloem een bijzonder hoge sierwaarde en is deze ook nog eens lang houdbaar.

3 Roselily’s om van te houden

Roselily Samantha heeft stevige stelen en recht opstaande bloemknoppen. De bloemen zijn hardroze met een wit randje. Deze variëteit is ook bekend als snijbloem.

Roselily Sara heeft grote roze bloemen met een donkere middennerf en spikkels naar het lichtgroene hart. De lieflijke Sara heeft minimaal 18 licht uit elkaar staande knoppen per plant, wat een mooi gevuld boeket op pot geeft. De bloemen hebben door de plantopbouw elk ruimte om tot volle bloei te komen.

Roselily Sita is een van de nieuwste aanwinsten in de Roselily op pot collectie en daarmee heeft Van Schie ook een goede witte Roselily aan het assortiment toe kunnen voegen! Sita heeft mooie ronde bloemknoppen (15+) die zich openen tot grote witte bloemen met een gele nerf naar het hart en roze spikkels.

Alle Roselily varianten worden door Van Schie gekweekt met 5 bollen in een 19cm pot.

Nog meer over weten over deze bolbloem?

Lees dan ook deze artikelen op GroenVandaag.