Bloembollen – Vanochtend, donderdag 6 oktober, hebben de tuinmannen van Keukenhof de eerste bollen geplant van een bloemenmozaïek Dutch Design. Met dit bloemenmozaïek is een start gemaakt met het planten van zeven miljoen bloembollen in Keukenhof.

Bloembollen

Het Keukenhof thema voor 2017 is “Dutch Design”. Dit wordt uitgebeeld in het bloembollenmozaïek, een van de hoogtepunten in het themajaar. Daarnaast staan de bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen geheel in het teken van het thema. Ook twee van de inspiratietuinen zijn eraan gewijd.

groenvandaag

Dutch Design

Dutch Design kenmerkt zich door Hollandse nuchterheid gecombineerd met innovatieve oplossingen. Bekende kunstenaars en ontwerpers, zoals Mondriaan en Rietveld, hebben de basis gelegd voor Dutch Design. Ook vandaag worden Hollandse ontwerpers wereldwijd gewaardeerd om hun toonaangevende ontwerpen op het gebied van mode, grafische vormgeving, gebouw- en meubelontwerp. Zij zijn de inspiratiebron voor het thema in het komende Keukenhof seizoen.

Mondriaan

Het bloemenmozaïek toont een op Mondriaan gebaseerd schilderij gecombineerd met design stoelen. Het mozaïek is in twee lagen geplant voor een langere bloei in het voorjaar. Het mozaïek heeft een oppervlakte van 250m2. Er zijn 80.000 bloembollen gebruikt: tulp, muscari en crocus.

Keukenhof is in 2017 geopend van donderdag 23 maart tot en met zondag 21 mei.

Foto Keukenhof Mozaik kickoff 2017: Laurens Lindhout