Lentepark Keukenhof. Normaal gesproken zouden er zo’n 1.5 miljoen mensen Keukenhof hebben bezocht dit jaar. Maar 2020 was alles behalve normaal. Dit jaar hebben de tulpen, narcissen, fritillaria, blauwe druifjes, hyacinten et cetera alleen maar tuinmannen kunnen bewonderen. Corona hield het publiek buiten de poorten van het mooiste lentepark van de wereld.

groenvandaag

Keukenhof zat niet bij de pakken neer. Omdat de mensen niet naar de bloembollen konden, gingen de bloembollen naar de mensen. Via een succesvolle campagne van verschillende filmpjes hebben ruim 22 miljoen mensen via You Tube virtueel 2020 door Keukenhof gewandeld.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Topattractie

Keukenhof is een van de geliefdste voorjaarsuitjes. Met zoveel bezoek in zo’n korte periode is het een absolute uitblinker. Een topattractie. Niet alleen wereldberoemd, ook nog eens verslavend. Elk bezoek ervaar je weer anders. Verwacht wordt dat wij in 2021 Keukenhof weer mogen bezoeken.

Wil je naar Keukenhof 2021, dan is het al mogelijk om kaartjes te bestellen.

keukenhof en tulpen

Lentepark Keukenhof

Buitenlandse toeristen die in de voorjaarsmaanden ons land bezoeken en in Amsterdam uit het vliegtuig stappen, nemen graag de bus voor een rit door de wereldberoemde bollenvelden met bestemming Keukenhof. In 2019 werden er 100 nationaliteiten op het park geteld. Meer dan 300.000 Keukenhof-bezoekers maakten gebruik van de Keukenhof Express, die niet alleen Schiphol en Leiden, maar ook Amsterdam RAI en Hoofddorp met het bollenpark verbindt.

Toch komt nog altijd het merendeel van de bezoekers uit ons eigen land. Sommige mensen komen elk jaar wel een keer of zelfs meerdere keren.

Succesvol seizoen Keukenhof

Voorjaarsbollen

In het voorjaar bloeiende bollen hebben een koudeperiode nodig om in de lente uitbundig te kunnen stralen. Vandaar dat het seizoen voor de tuinmannen van Keukenhof altijd in het najaar begint. Dan gaan er handmatig zo’n 7 miljoen voorjaarsbollen de grond in. Geplant in thema’s die maanden later letterlijk tot bloei komen.

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Lasagna-beplating

Bloembollen planten is een nauwkeurig werk. De bollen moeten op een bepaalde diepte worden geplant en voor een mooi effect is ook de onderlinge afstand belangrijk. Om in de 8 weken dat het park open is constant bloeiende planten te hebben, worden bollen in lagen geplant. Is de bovenste laag aan het uitbloeien, dan komt een lagere laag al in bloei. Dit wordt het Lasagna-beplanting genoemd.

nijntje in lentepark keukenhof

Nijntje

In 2021 wordt Nijntje, nog zo’n wereldberoemd Hollands icoon, 65 jaar. Speciaal voor die verjaardag plant Keukenhof een groot nijntje-bloemen-mozaïek. Daarnaast krijgt Nijntje ook nog eens een eigen tulp.

Wie nog nooit in Keukenhof is geweest, moet dat gemis in 2021 gaan goed maken. Wie wel al eens op bezoek is geweest, raden we aan nog eens te gaan. 2021 wordt weer een spectaculair feest van kleuren, of, om met het thema van 2021 te spreken A Wolrd of Flowers. De bloemententoonstelling Keukenhof opent op 20 maart 2021 voor de 72ste maal haar poorten. Acht weken later, op 9 mei is de sluiting.

Nog meer uitjes

Wil je behalve Keukenhof nog meer bloemen en planten attracties in de bollenstreek bezoeken, denk dan ook eens aan de Historische Tuin in Aalsmeer, het Flower Art Museum in Aalsmeer of de digitale flower-experience FloriWorld in Aalsmeer.