4 seizoenen tuinmeubelen – Je staat er niet bij stil dat het tuinmeubel-seizoen eigenlijk al lang is begonnen. Producenten en leveranciers hebben hun assortimenten voor het komende tuinseizoen rond. Het is zelfs zo, dat consumenten de wintermaanden steeds vaker benutten om zich via internet te informeren over de laatste trends, de materialen en de duurzaamheid. Verstandig, want tuinmeubelen aanschaffen betekent voor de meesten van ons een aardige uitgave. Bovendien gaan tuinmeubelen lang mee, dus kies je graag iets uit waar je lang tegenaan wil kijken.

4 seizoenen tuinmeubelen

Oog en verstand

Maar die uiteindelijke keuze van je begeerde loungeset is zo gemakkelijk nog niet. Het oog wil wat, maar ons verstand trapt op de rem en pakt het zakelijk aan, door met vragen te komen: waar zijn de tuinmeubelen van gemaakt, hoe is de kwaliteit en hoelang gaan ze mee? Terwijl het oog zich meer bezig houdt met de geschikte plek in de tuin, de juiste verhouding en past het wel bij het huis en in de groene ruimte. Als het oog en het verstand het eens zijn, moeten ze alleen nog overleggen over de prijs.

4 seasons outdoor

4 Seasons Outdoor

Waar oog, verstand en prijs zich de laatste jaren steeds vaker treffen, is in het zogenoemde Wicker-segment dat wordt aangeduid met 4 Seasons Outdoor. Reden daarvoor zijn de 7 onmiskenbare voordelen:

7 voordelen:

  • Gezellig, een loungeset voor buiten met de gezelligheid van binnen.
  • Stijlvol door een vlechtwerk.
  • IJzersterk.
  • Onderhoudsarm, een sopje met koud of lauw water voldoet.
  • Lange levensduur.

Weetje: 4 Seasons Outdoor geeft 10 jaar garantie op het Hularo wicker dat ze gebruiken.

Garantie

Hularo Wicker is een geregistreerd merk Wicker, wat staat voor een zeer hoge kwaliteit waarop een garantie van 10 jaar wordt gegeven. Het is bestand tegen alle weersinvloeden, breekt en verkleurt niet. Het polyethyleen verdraagt temperaturen tussen de -50 en 90 graden Celsius en is bestand tegen alcohol, UV-straling, chloor en zout water. Het merk 4 Seasons Outdoor voert veel verschillende kleuren: pure, colonial, polyloom taupe, charcoal, duet charcoal, rock, provance, cigar, lagun en pebble.

LEESTIP: Vergeet vooral niet je buitenruimte aan te kleden. Er moet natuurlijk wel wat spectaculairs te zien zijn: Carnaval op het terras met bolchrysanten

Ruimtegebrek

Een 6de voordeel van Wicker-loungeset is dat je die het hele jaar door buiten kan laten staan. Je hoeft het dus niet op te bergen in de schuur die al vol is of de garage waar niets meer bij kan. Wicker weerstaat de elementen van elk seizoen. Het zal hoogstens een beetje verkleuren als het lang aan de brandende zon wordt blootgesteld, al hoeft dit bij de hoogste kwaliteit Wicker dus niet eens het geval te zijn.

TIP: Meet voordat je een tuinset koopt de ruimte in je tuin die je beschikbaar hebt voor de loungeset. Als je op internet of in de winkel koopt, kan je je nog wel eens vergissen in de maatvoering en blijkt de set in de tuin toch te groot. Of te klein, omdat je niet aan de benodigde loopruimte hebt gedacht.

Smaak

Een 7de voordeel van Wicker is dat het er is in alle smaken. Ook die van jou. Wie van klassiek houdt kiest voor een donkere kleur Wicker, wie meer trendy gaat voor de strakke lijnen en de lichtere kleuren.

TIP: Let op je budget: ga voor de prijs die bij je past, maar waak voor goedkoop duurkoop.