OEGSTGEEST – In Japan worden bolchrysanten vereerd en staat de plant symbool voor een lang leven. De bolchrysant zelf is echter een éénjarige die in de nazomer z’n charme toont door een enorme bloemenweelde.

Bolchrysanten

Bolchrysanten worden steeds eerder op de markt gebracht. Soms al aan het begin van de zomer. Maar de periode waarin de plant het best gedijt, is augustus-oktober, als er nog geen sprake is van nachtvorst. De plant heeft een lange houdbaarheid en kent een rijke bloei. De bloeitijd is maximaal wanneer de bolchrysant op het moment van aankoop nog niet rijp is, maar enkele gesprongen knoppen heeft.
13tri-color bolchrysant-600x600

Bolchrysant Carnaval
De bloem van de bolchrysant bestaat uit talloze kleine bloemetjes rondom een bloemhoofd. Onder de handelsnaam Chrysanthemum Carnaval wordt inmiddels een serie veelkleurige bolchrysanten aangeboden. De planten zijn als ’toeven’ gekweekt, wat betekent dat er drie planten bij elkaar in één pot staan. In de Carnaval-serie zijn dat drie verschillende bloemkleuren. Dat levert een vrolijk en bont effect op.

Over populariteit heeft de bolchrysant niet te klagen. De belangstelling voor de plant is groot. Met de Carnaval-serie wordt daar nog eens een schepje bovenop gedaan.