Vrouwenbladen. Misschien verwacht je dit niet, maar het zijn eerder de vrouwenbladen die van de groene woon- en tuintrends een succes maken dan de bloemen & planten tijdschriften. Ook wel logisch eigelijk. Neem het tijdschrift Margriet. Wekelijks inspireert het meer dan een miljoen vrouwen voor een gelukkig en gezond leven. Vrouwen merendeels 50+ die graag van hun huis een heel persoonlijk en veilig thuis willen maken.

Vrouwenbladen en tuintrends

wonen-zamioculcas

Van Margriet-lezeressen is bekend dat zij maatschappelijk actief en betrokken zijn en een positieve kijk op de wereld hebben. Zij weten hoe belangrijk een groene woon- en leefomgeving is. Misschien is dit daarom de ideale tijd voor een mooie Margriet aanbieding. Het tuinseizoen is aanstaande en het gat dat de kerstboom achterlaat, wil je het liefst vullen met ander gezellig groen, bijvoorbeeld met grote groene kamerplanten, zoals Monstera, Areca’s en Calathea’s en dan eigentijds gepresenteerd. En wat te denken van de tuintrends die dit voorjaar in de media zullen opduiken. Een van de trends is de zachte veilige tuin.

de zachte veilige tuin, vrouwenbladen

Tuintrend: De Zachte Veilige Tuin

Voor veel mensen kunnen klimaatverandering en artificial intelligence bedreigend aanvoelen. Als antwoord hierop willen we een tuin die een veilig gevoel en bekend beeld oproept. Je wilt jezelf omarmd weten, afgeronde en organische vormen versterken dit. Een warm kleurenpalet van lichte en donkere tinten intensiveren de zachte uitstraling waardoor iedereen zich extra op zijn gemak voelt. Een belangrijke accentkleur is roze. In de Zachte Veilige Tuin vormen gras, slingerende borders en afgeronde meubelen een uitnodigend geheel. De planten zijn huidkleurig zoals purperklokje (Heuchera) en zijn beweeglijk en transparant als siergrassen. Rijkbloeiende hortensia’s (Hydrangea) zorgen voor kleuraccenten. De ronde potten geven het geheel een huiselijke uitstraling.

Kijk ook eens naar deze tuintrends van 2024.

human touch, vrouwenbladen

Woontrend: Human Touch

Wat de Zachte Veilige Tuin is voor buiten is Human Touch voor binnen. De woontrend ‘Human Touch’ voelt vriendelijk en vertrouwd. Dat komt door een mix van afgeronde, bolle en organische vormen gecombineerd met een warm en vriendelijk ton-sur-ton kleurenpalet van lichte en donkere huidtinten. Accentkleuren zijn lila en okergeel. Over het algemeen hebben meubels en accessoires hierbij een onregelmatige oppervlaktestructuur, meestal met een matte uitstraling. Ribbelstructuren duiken bijvoorbeeld veelvuldig op. Dessins zijn in de trend ‘Human Touch’ van ondergeschikt belang. Als ze worden toegepast, zijn deze vaak opgebouwd uit vage vlek- en veegpatronen of organische structuren.

pampasgras

Behalve deze trends zijn er voor binnen en buiten nog een drietal trends. We zullen ze nog tegenkomen in vrouwenbladen zoals Margriet. De groene sector heeft altijd erkend dat de vrouwenbladen de motors zijn achter bijvoorbeeld de tuintrends, en er is altijd nauw contact geweest tussen de promotie-instituten van de bloemen en plantenwereld en de vrouwenbladen.
Ook dat is logisch, want de vrouw bepaalt in 99 van de 100 gevallen hoe huis en tuin eruit komen te zien. Het is een cliché dat de man mee gaat naar het tuincentrum vooral om te sjouwen. En clichés zijn geen leugens.