Aalsmeer Flower Festival 2022 – Aalsmeer Flower Festival is terug van weggeweest. Na twee jaar afwezigheid door corona gaat het evenement dit jaar weer plaatsvinden. Van 17 tot en met 21 juni zijn er allerlei bloemrijke activiteiten op meerdere locaties in Aalsmeer.

Aalsmeer Flower Festival 2022

Het Flower Festival is een samenwerking van museum Historische Tuin, Flower Art Museum, Boerma Instituut, Westeinder Rondvaart en Groei & Bloei Aalsmeer. Zoals de naam al zegt draait alles tijdens het evenement om bloemen. Bloemdesigners gaan aan de slag om oogverblindende arrangementen te maken. Ook zijn er workshops voor jong en oud, demonstraties en nog veel meer.

Bloemenfestival

Het bloemenfestival trapt voor publiek af op vrijdag 17 juni en loopt door tot en met dinsdag 21 juni. Het weekend van 18 en 19 juni bruist het met workshops en demonstraties voor jong en oud, muziek, kunst en leuke vaartochten. Ook is dan het Open Tuinen Weekend met prachtige particuliere tuinen in Aalsmeer en De Kwakel die worden opengesteld. Daarnaast zijn er verspreid over de vijf dagen van het Flower Festival een aantal speciale activiteiten, zoals een filmpremière, concert met bloemenshow en workshop botanisch tekenen. Dinsdag 21 juni wordt het evenement afgesloten met een gezellige Flower Festival Pubquiz.

Festival-locaties

• Museum Historische Tuin Aalsmeer. Een museum én botanische tuin, met honderden prachtige bloemen- en plantensoorten met historische waarde.

Flower Art Museum. Museum in het teken van kunst geïnspireerd door bloemen en natuur.

• Boerma Instituut. Van beginner tot Meesterbinder; lessen in bloemschikken voor iedereen.

• Westeinder Rondvaart. Met open boten door het eilandenrijk van de Westeinderplassen.

• Open Tuinen Weekend van Groei & Bloei Aalsmeer. Siertuinen die anders gesloten blijven.

flower festival

Bloemstylisten

Onder leiding van Tinke Geerlings worden er in de Historische Tuin, een ideale locatie voor bijzonder bloemwerk, passende arrangement gemaakt. Esther Schreuders van Barendsen stemt de bloemen af en Marije van der Pavert van Florapodium maakt er een fotoprogramma van. Op de pagina hiernaast een impressie hoe dit ging tijdens het laatste festival drie jaar geleden.
Marloes Joore zal in het Flower Art Museum, gelegen onder de dijk bij de bekende watertoren van Aalsmeer, een pracht arrangement maken met pioenen en er zullen ook bijzondere individuele pioensoorten te zien zijn. My Peony Society, Marty Star uit Rijnsburg, levert de bloemen.

In overleg met Greenport Aalsmeer en gemeente Aalsmeer wordt gekeken hoe het festival in de toekomst nog meer vaart te geven.

Nog meer evenementen / uitjes

Zie ook de rubriek Uitjes op GroenVandaag.