AALSMEER – Zaterdag 15 en zondag 16 juni is de zesde editie van Aalsmeer Flower Festival. Het evenement in de officieuze ‘bloemenhoofdstad’ van het land brengt de nieuwste bloementrends op een ludieke manier in beeld voor een breed publiek.

Aalsmeer Flower Festival is een cultureel dagje uit tussen de bloemen. Tijdens het evenement laten bloemdesigners fantastische creaties zien met verse snijbloemen en planten. De levendige kleuren, de inventieve presentaties en de combinatie met natuur, kunst en muziek zorgen voor een vrolijke dag uit voor jong en oud.

aalsmeer flower festival

Aalsmeer Flower Festival

Dit jaar staat het festival in het teken van trends in bloemdesign. De tijd is aangebroken om oude patronen los te laten en nieuwe plannen te maken. Bestaande voorwerpen worden op een nieuwe manier gebruikt.

Ondertussen speelt technologie een steeds grotere rol in ons leven. Dat is aan de ene kant praktisch en tegelijkertijd werkt het een zekere afstandelijkheid in de hand.

Deze elementen van de huidige tijdgeest hebben een direct effect op hoe we ons huis en onszelf aankleden.

Tijdens Aalsmeer Flower Festival laten arrangeurs zien hoe dit zich vertaalt in de stijltrends van dit moment. Duizenden bloemen in verrassende arrangementen dompelen bezoekers onder in de nieuwste trends in bloemdesign.

aalsmeer flower festival

Verschillende locaties

Het festival speelt zich af op verschillende locaties in Aalsmeer. Verbonden door een pendeldienst over het water en over de weg. Bezoekers kunnen ook genieten van live muziek, meedoen aan een veilsessie en demonstraties of workshops volgen. Bovendien is tevens een speciale tentoonstelling met de mooiste rozensoorten.

Praktische info

Aalsmeer Flower Festival is 15 en 16 juni van 11.00 tot 17.00 uur.
Tickets kosten € 7,50 in de voorverkoop (€ 10,- aan de kassa) en zijn het hele weekend geldig.
Voor kinderen t/m 14 jaar is de entree gratis.
Een vaartochtje over de Westeinderplassen tussen de locaties is inbegrepen, evenals het gebruik van de pendelbus.

Meer informatie: www.aalsmeerflowerfestival.nl

Foto’s AFF 2018: Arjen Vos en Jaap Maars
.
Foto’s stijltrends: Bloemenbureau Holland.

aalsmeer flower festival