AALSMEER – Op zaterdag 17 en zondag 18 juni wordt de vierde editie van Aalsmeer Flower Festival gehouden. Spectaculaire nieuwe onderdelen zijn een bloemenpromenade over het water en de uit Japan afkomstige Hana Ike Battles.

Aalsmeer Flower festival

Aalsmeer Flower Festival

 

 

 

Flower Festival
Aalsmeer Flower Festival speelt zich af op zes locaties in Aalsmeer. Er zijn activiteiten voor jong en oud, demonstraties, workshops, bijzondere tentoonstellingen en er is muziek en lekker eten en drinken.

Nabij de Aalsmeerse watertoren wordt een drijvende bloemenpromenade gecreëerd in de Westeinderplassen. Verschillende arrangeurs werken samen om bezoekers hier een unieke ervaring te bezorgen. In de Historische Tuin worden uit Japan afkomstige Hana Ike Battles gehouden. Dit zijn korte wedstrijden waarin arrangeurs en bloemsierkunstenaars het tegen elkaar opnemen en waarbij het publiek de winnaar bepaalt.

Rozenshow
Andere onderdelen zijn een rozenshow met de mooiste en nieuwste soorten, een met bloemen versierde molen, een tuinplein, bloemschikdemonstraties en (bloemen)kunstexposities. Ook zijn er allerlei doe-activiteiten voor kinderen en volwassenen en kunnen enkele kwekerijen worden bezocht. De locaties zijn: Watertoren/Galerie Sous-Terre, Historische Tuin, Molenplein, Boerma Instituut, Belle Epoque/Morning Glory en Bloemenlust/The Beach.

 

Aalsmeer Flower Festival

Aalsmeer Flower Festival

 

 

 

 

Praktisch
Het festival is beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. Tickets kosten € 7,50 en zijn het hele weekend geldig. Met een ticket kan tevens onbeperkt gebruik worden gemaakt van vervoer per festivalbusjes en watertaxi. Voor kinderen t/m 14 jaar is het festival gratis. Gedurende het weekend is er ook een Flower Festival fietstocht die langs alle locaties leidt. Deelnemers kunnen tijdens de fietstocht meedoen aan een spel door middel van geocaching.

 

Aalsmeer Flower Festival

 

 

 

Groen maakt gelukkig
Aalsmeer Flower Festival toont de schoonheid en pracht van bloemen en planten en laat eigentijdse toepassingen zien in kunst, food en design. De locaties maken onverbrekelijk deel uit van de bezoekervaring. Groen maakt gelukkiger, bloemen en planten dragen bij aan ons welbevinden. De organisatie wil dit uitdragen bij zowel nationale als internationale bezoekers. Vorig jaar trok het festival circa vijfduizend bezoekers.

Aalsmeer Flower Festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland, Gemeente Aalsmeer, Stimuflori, Rabobank Regio Schiphol, Greenport Aalsmeer, Waterdrinker Aalsmeer en vele andere sponsors.

Meer informatie: www.aalsmeerflowerfestival.nl