Akoestische wandpanelen – Wat is een huis? Toch meer dan vier muren van gemetselde bakstenen bekroond met een dak en onderbroken door wat ruiten en deuren. De essentie van een huis zit ‘m in de psychologie. De behoefte aan een eigen plek die intiem, persoonlijk en veilig is. Een plek waar je de wereld even kan laten voor wat die is: een toevluchtsoord waarin je je terugtrekt en je geborgen voelt.

Akoestische wandpanelen

Geluid

Het meest opdringerige van de buitenwereld zijn niet zozeer de beelden. Wie last heeft van alle hectiek trekt de gordijnen dicht en zet de tv op zwart. Maar hoe zit het met het geluid? Daar kan je je minder goed van afsluiten. En geluid kan een hinderlijke indringer zijn in een ruimte waarin je je rust zoekt of wilt concentreren op je werk. Van geluid en herrie van buiten raken we moeilijk af. En geluid van binnen kan net zo storend zijn. Akoestische wandpanelen zijn een oplossing. Hiermee kan je geluid dempen en zelfs uitzetten. Wandpanelen verbeteren de akoestiek dankzij geluidabsorberende eigenschappen van materialen, zoals vilt of gerecycled plastic.

Akoestische panelen voor oor en oog
Akoestische panelen voor oor en oog

Decoratief

Daarnaast kun je met wandpanelen een nieuw uiterlijk geven aan je woonkamer en werkruimte. waardoor ze niet alleen praktisch maar ook decoratief zijn. Een dubbelslag: controle over audio en visueel aantrekkelijk. Oren en ogen worden bediend.

Ontwerpen, kleuren en texturen

Wandpanelen zijn beschikbaar in een breed scala aan ontwerpen, kleuren en texturen. Ze kunnen naadloos kunnen worden geïntegreerd in elke leefruimte. Of het nu gaat om de woonkamer, een kantooromgeving, een rustgevende thuisbioscoop of een levendige hobbyruimte. Er is altijd een akoestisch paneel dat past bij de esthetiek en de functie van de ruimte. Met geometrische vormen, organische structuren, prints in warme hout- en strakke betonlook worden ruimtes levendiger en persoonlijker.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Witte, heerlijk geurende parfumplanten

Voor oog en oor

In de binnenhuisarchitectuur zijn akoestische panelen dan ook meer dan functionele geluidsoplossingen. Ze zijn ook krachtige designelementen. Door te investeren in hoogwaardige akoestische panelen kunnen ruimtes worden getransformeerd tot meeslepende en uitnodigende omgevingen waar zowel het oog als het oor worden verwend.

En… niet onbelangrijk, wandpanelen kan je eenvoudig monteren. Wat je nodig hebt zijn wat schroeven en een zaag. Reinigen is een fluitje van een cent, wat wel zo fijn is als ze geplaatst zijn in veel gebruikte ruimtes.