WAGENINGEN – Wandelen door de botanische tuin arboretum De Dreijen en genieten van nieuwe doorkijkjes met prachtige bomen, struiken en bloemen. Beter kijkend naar de wonderlijke wereld van het plantenleven. Een boombast vol met bosjes lange stekels, zoals je die van cactussen kent? Of een boom vol witte ‘zakdoekjes’, dat bloemen blijken te zijn?

Arboretum

Engelse landschapsarchitectuur
Arboretum De Dreijen  heeft een lange bestaansgeschiedenis. De aanleg in 1895 was een initiatief van de Rijkslandbouwschool, een voorloper van wat nu Wageningen University is. Leonard Springer, één van de bekendste landschaps- en tuinarchitecten van zijn tijd, en een groot kenner van bomen en heesters, kreeg de opdracht voor de aanleg. Hij liet zich inspireren door de toenmalige Engelse landschapsarchitectuur wat nog steeds herkenbaar is: kronkelpaden tussen de gazons, borders met hortensia’s, en een fraaie rotstuin met vijver. Ook het in 2013 aangelegde Pinetum is in deze stijl ontworpen.

Bomentuin de Dreijen is dagelijks te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur. Rondleiding door één van de tuinmannen, die al meer dan 30 jaar verbonden is aan Arboretum de Dreijen, is mogelijk via deze website.