HILLEGOM – Bollen voor basisscholen. Ruim 800 basisscholen uit heel Nederland hebben zich aangemeld voor Bulbs4Kids, een initiatief van de bollensector om kinderen op een laagdrempelige en spannende manier kennis te laten maken met bollen en natuur.

400.000 bollen

Dit najaar ontvangen de juffen en meesters van deelnemende scholen een bloembollen lespakket met daarin 500 bloembollen, 10 schepjes, 15 plantenstekers en 35 lesboekjes voor de kinderen. In totaal zullen de scholen 400.000 bloembollen planten.

[youtube id=”2XQpf0mIOQM” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”?rel=0&controls=0&showinfo=0″ class=””]

Bollenbieb

Tijdens het project worden leerkrachten ondersteund met een wekelijks blog over bloembollen en kunnen zij via de website bulbs4kids de Bollenbieb raadplegen. Daar staat allerlei informatie over bloembollen voor kinderen.

Gouden Bloembol
Om alles nog spannender te maken is aan Bulbs4Kids een foto- en videowedstrijd verbonden. De klas met de mooiste bloembollentuin wint de Gouden bloembol 2016 én een inspirerende les over bloembollen.

Gezonde ontwikkeling
Bulbs4Kids wil niet alleen kennis over bollen en natuur bevorderen, spelen in een natuurlijke omgeving draagt ook bij aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen.

Het is de tweede keer dat de campagne Bulbs4Kids in ons land wordt gehouden.