HerfsttijdHerfsttijd bloembollen planten. Gun jezelf dit moment met moeder natuur en ga aan de slag. Nu bloembollen planten, betekent in het vroege voorjaar genieten van de prachtigste kleuren en bloemvormen. Denk aan krokussen, tulpen, narcissen en hyacinten. Prachtige bloemen in het voorjaar nadat je in de herfst hebt genoten van het planten.
Weet je niet hoe je bloembollen moet planten? Geen zorgen, het is niet moeilijk en vooral heel leuk om te doen. Volg gewoon deze drie stappen. Of kijk op You Tube hoe de tuinmannen van Keukenhof dat doen.

Dit artikel is verzorgd door iBulb

Herfsttijd bloembollen planten

Herfsttijd bloembollen planten

Bloembollen planten in drie stappen

Stap 1

Graaf een groot gat voor een groep bloembollen of individuele gaten voor het planten van meerdere bloembollen. De grootte van de bloembol bepaalt hoe diep je moet planten. Grote bloembollen (5 cm en groter) plant je 15 cm diep en kleine bloembollen (2,5 – 5 cm) 7 tot 10 cm diep. Mix eventueel wat tuinaarde door de grond om het beter te draineren.

Stap 2

Zet de bloembollen zachtjes in de grond met de punt naar boven. Grote bloembollen hebben een afstand van 7 tot 20 cm nodig en kleine bloembollen 3 tot 7 centimeter.

Stap 3

Bedek de bloembollen met de uitgegraven aarde. Geef de bloembollen wat water wanneer de grond droog is.

In de herfst en voor de vorst

Het geheim is dat ze de kou van de winter nodig hebben om mooie bloemen te kunnen geven. De tuinjuweeltjes mogen daarom van september t/m december de grond in. Zorg ervoor dat ze vóór de eerste vorst in de grond zitten. Het beste is om een moment te zoeken waarbij het al wat kouder is. Plant je ze te vroeg, dan is de kans groot dat door de warmte het blad al begint te groeien.

Blauw druifje

Zie ook dit artikel op GroenVandaag: Blauw druifje, muscari, bloembol van het jaar.

 

Meer bollen-info

Het blauwe druifje Bloembol is een van de eerste bloembollen die in het voorjaar bloeit. 

Heb je wel eens gehoord van lasagnebeplanting? Hierbij plant je verschillende laagjes bloembollen boven elkaar net als het Italiaanse pastagerecht.

Wil je meer weten over bloembollen? Kijk dan op www.bloembol.org.