BBQ – Waar moet je voor kiezen bij een barbecue? Er zijn namelijk zoveel mogelijkheden, waardoor het maken van een concrete keuze erg lastig kan zijn. Kies je bijvoorbeeld voor meerdere soorten vlees bij de barbecue? En moeten er tevens drankjes aanwezig zijn? Om het maken van dit soort keuzes een stuk gemakkelijker te maken kun je kiezen voor een goede voorbereiding. Maak vooral een overzicht van wat je nodig denkt te hebben en hoe en wanneer je deze spullen aan gaat schaffen. Je kunt onder andere kiezen voor een soort vlees zoals Wagyu, waarbij sprake is van een hoge kwaliteit aan vlees.

Duurzaamheid en kwaliteit

duurzaamheid en kwaliteit

Duurzaamheid en kwaliteit

Duurzaamheid speelt tevens een rol bij het kopen en vervolgens bereiden van vlees. Je kunt onder andere kiezen voor een biologisch vleespakket. Dit is vlees waarbij geldt dat de dieren een goed leven hebben gehad. In ruil voor dit goede leven betaal je een hogere prijs, ten opzichte van een normale soort vleespakket. Daarnaast kun je de barbecue duurzaam maken door te kiezen voor soorten vlees bedoelt voor vegetariërs. Steeds meer mensen in Nederland eten bewust geen of weinig vlees, waardoor het belangrijk is om het aanbod van vlees bij de barbecue hierop aan te passen.

Soorten vlees en smaak

Er zijn verschillende soorten vlees beschikbaar, aangezien sprake is van een breed en gevarieerd aanbod. Je kunt onder andere kiezen voor Wagyu beef, waarbij geldt dat dit vlees afkomstig is van een koe. Het is verder mals en smakelijk om te eten. Per soort vlees is de bereidingswijze weer anders, wat een belangrijke factor is om rekening mee te houden op het moment van aankoop. De smaak van het vlees speelt tevens een rol. Wat voor smaak zou jij graag willen hebben? Zoet of zalmig? Normaal of pittig? Je kunt vervolgens vlees uitzoeken dat aansluit op de voorkeuren die jij hebt.

Andere gerechten

Naast de mogelijkheid tot het kopen van biologisch of vegetarisch vlees, kun je tevens kiezen voor het plaatsen van andere gerechten. Hierbij kun je denken aan de keuze voor salades, waarbij direct sprake is van een gevarieerde maaltijd. De kans is groot dat veel mensen die deelnemen aan de barbecue het juist fijn vinden als er tevens salades worden aangeboden, naast het vlees. Je kunt verder kiezen voor de aankoop van groente en fruit, waarbij geldt dat de variatie in de maaltijd zal toenemen. Bekijk hierbij naar de prijs, die binnen jouw budget moet blijven.

fotocredit, introfoto, pixabay