Tuinen in Noordoostpolder 2017 – De gehele maand juli kan men in de Noordoostpolder elke vrijdag en zaterdag terecht in Espel, Rutten en Creil voor een heerlijk dagje uit in een bijzondere tuin en op twee prachtige kwekerijen. Met een speciaal weekend op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli.

Tuinen in Noordoostpolder 2017

De tuinen

tuinen noordoostpolder

de stekkentuin

Stekkentuin: stokrozen

In De Stekkentuin te Espel kan men genieten van de meer dan 150 Stokrozen in allerlei kleurschakeringen die hier op het erf en tegen de schuurmuren van de boerderij staan.

In de borders bloeien ruim 80 verschillende Hortensia’s. Natuurlijk vindt men ook vele andere bijzondere planten, heesters en bomen in deze opvallende liefhebberstuin.
Doorlopend schilderijenexpositie: de schilderessen zijn ter plekke afwisselend aan het werk.<

Kwekerij Joosten: hemerocallis

In de showtuin van Iris- en Hemerocallis Kwekerij Joosten (zie intro-foto) in Rutten staan ruim 1100 soorten Hemerocallis samen met vele andere vaste planten en mooie sierbomen in volle glorie te pronken. De kwekerij sleept elk jaar diverse prijzen in de wacht op Bingerden (Gelderland), Hex en Beervelde (beide in België).
Stokrozen, Hortensia, Hemerocallis & Bamboe-dagen 
met een speciaal Open Weekend op 7,8 en 9 juli.
tuinen noordoostpolder

Bamboe kwekerij Indo Suka

In de tuinen van Bamboe Kwekerij Indo Suka Creilerpad 19 in Creil zijn 75 soorten bamboe aangeplant. Hier kan men door het bamboebos wandelen of een jungle tour doen. Er is tevens een groot assortiment huis en tuin importartikelen uit Indonesië te vinden. Ook kan men zich hier inschrijven voor diverse Indonesië rondreizen onder andere naar Bali.

De bamboekwekerij is op zondag gesloten.

Op de fiets


Deze tuin en kwekerijen zijn ook goed op de fiets te bezoeken: U kunt uw auto bijvoorbeeld bij De Stekkentuin parkeren. Via de Bamboekwekerij fietst u dan naar kwekerij Joosten en weer terug naar De Stekkentuin: dit rondje is ongeveer 20 km.

Entree kwekerijen: gratis.
Bij De Stekkentuin wordt entree gevraagd.
Open van 10.00 – 17.00 uur.
De kwekerijen en tuin zijn rolstoelonvriendelijk.

Deelnemende tuin en kwekerijen:
www.destekkentuin.nl
www.kwekerij-joosten.nl
www.indosuka.nl

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Bijzondere Tuindagen in de Noordoostpolder 2018