Bijzondere tuindagen 2018 – De gehele maand juli kunnen liefhebbers elke vrijdag en zaterdag terecht in Espel, Rutten en Creil voor een heerlijk dagje uit in een bijzondere tuin en op twee prachtige kwekerijen. In het startweekend van vrijdag 6 en zaterdag 7 juli is alleen De Stekkentuin ook op zondag 8 juli geopend.
In De Stekkentuin te Espel kan men genieten van de meer dan 150 Stokrozen in allerlei kleurschakeringen die hier op het erf en tegen de schuurmuren van de boerderij staan.

Bijzondere tuindagen 2018

tuindagen noordoostpolder

stokrozen

Stokrozen, Hortensia, Hemerocallis, Bamboe

In de borders van De Stekkentuin bloeien ook ruim 80 verschillende Hortensia’s. Natuurlijk vindt men ook vele andere bijzondere planten, heesters en bomen in deze opvallende liefhebberstuin. Doorlopend kleine schilderijenexpositie:de schilderessen zijn afwisselend aanwezig.

Hemerocallis

In de showtuin van Iris- en Hemerocallis Kwekerij Joosten te Rutten staan ruim 1100 soorten Hemerocallis (zie introfoto) tezamen met vele andere vaste planten en mooie sierbomen in volle glorie te pronken.
De kwekerij sleept elk jaar diverse prijzen in de wacht op Bingerden (Gelderland), Hex en Beervelde (beide in België).

tuindagen noordoostpolder

bamboe

Bamboe

In de tuinen van Bamboe Kwekerij Indo Suka te Creil zijn 75 soorten bamboe aangeplant: hier kan men door het bamboebos wandelen of een jungle tour doen. Er is tevens een groot assortiment huis en tuin-import artikelen uit Indonesië te vinden. Ook is er de mogelijkheid om informatie in te winnen over/aan te melden voor diverse Indonesië rondreizen o.a. naar Bali.

LEESTIP: Lees ook dit bijzondere verhaal over bamboe: Bamboe-kledinglijn MZuri voor klimaat en huisvesting

Praktische info uitje

De tuin en kwekerijen zijn ook goed op de fiets – nog gezond en duurzaam ook – te bezoeken: U kunt uw auto b.v. bij De Stekkentuin parkeren. Via de Bamboekwekerij fietst u dan naar kwekerij Joosten en weer terug naar uw auto bij De Stekkentuin: dit rondje is ongeveer 20 km.

Entree kwekerijen: gratis.
Bij De Stekkentuin wordt entree gevraagd
Open van 10.00 – 17.00 uur

Deelnemende tuin en kwekerijen:
www.destekkentuin.nl
www.kwekerij-joosten.nl

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Bezoek bijzondere tuinen in de Noordoostpolder 2017