NIEUWKUIJK – Op zondag 1 mei houdt Oranjerievereniging “De Kuipplant” een grote kuipplantenveiling met voorlichting op het terrein van abdij Mariënkroon te Nieuwkuijk. 

Kuipplantenveiling

hibiscus_close1Veiling
Kuipplanten veroveren de laatste jaren tuinen en terrassen. Dit komt onder andere omdat Nederlanders steeds meer verre reizen maken en exotische planten zelf willen bezitten. Om aan die wens tegemoet te komen, organiseert Oranjerievereniging “De Kuipplant” een unieke kuipplantenveiling.

Voorlichting
Diverse subtropische planten worden aangeboden, zoals de Brugmansia, Clematis, Fuchsia, Cestrum, Lantana, Cassia, Mirte en nog vele andere soorten. Voor elke liefhebber is er wel iets. Tijdens de veiling wordt voorlichting gegeven over de verzorging van de planten en het is mogelijk om speciale meststoffen en zaden te kopen. De uitgebreide catalogus van de te veilen planten is gratis aan te vragen bij dekuipplant@live.nl. Behalve veilen is er ook een aanbod van 
kleinere planten en stekken.

Bij de abdij
De toegang is gratis en de aanvangstijd is 13.30 uur. Abdij Mariënkroon is bereikbaar via de A59, (Den Bosch – Waalwijk) afrit 43, richting Haarsteeg Abdijlaan 6. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen via 0416 – 274528. 
Zie ook onze website www.dekuipplant.nl