ALMERE – Houtspul brengt een bijzondere mix van luchtplantjes en houten accessoires. Combineer luchtplantjes met een boomstam, houten hanger of tak en je hebt geen kunst meer nodig! Houtspul ontdekte dat deze kleine plantjes, die hun voeding grotendeels uit de lucht halen, perfect samengaan met houten accessoires.
 

Luchtplantjes

Creëer bijvoorbeeld een verrassend effect in de woonkamer, hal of badkamer met een strakke hanger van Lasergravin in combinatie met een klein luchtplantje. Een opvallende verschijning met een natuurlijke uitstraling.

Wanddecoratie luchtplantjes    wanddecoratie-luchtplantjes-houtplakjes

Luchtplantjes
Niet alle plantjes hebben aarde nodig. Omdat luchtplantjes in staat zijn hun voeding en vocht voor het grootste deel uit de lucht te halen, groeien ze zelfs op de meest ongewone plekken. De plantjes zijn onderhoudsarm, al hebben ze natuurlijk wel aandacht nodig. Zo houden ze niet van de volle zon, willen ze regelmatig water en zijn ze gek op een uitgebreid badje op z’n tijd. Een van de makkelijkste soorten is de tillandsia ionantha, een klein plantje met een zilveren waas. Iets uitdagender is de tillandsia medusa, een opvallend exemplaar met een bolvormige onderkant met stevige kronkelende bladeren.

Luchtplantje Tillandsia ionantha - Houtspul.nl

Het effect van hout
Dat luchtplantjes en houten accessoires zijn een bijzondere combinatie. De plantjes komen bijvoorbeeld uitstekend tot hun recht in een levend schilderij van een vurenhouten frame met plakjes drijfhout. Het resultaat is een intrigerend geheel van natuurlijke materialen dat karakter geeft aan vrijwel elk plekje in huis.
Bijzonder mooi is ook de mix van een luchtplantje in een houten hanger met strakke vormen van Lasergravin, geleverd met een lint waarmee je de hanger gemakkelijk kunt ophangen.

Over Houtspul
Houtspul staat voor duurzame accessoires en decoraties van hout en bamboe met een verrassend design en een prachtige afwerking.

Voor meer informatie en inspiratie, zie www.houtspul.nl