Badkamer. Hoeveel badkamers worden er gemiddeld betegeld in een normaal jaar? En hoeveel in abnormale jaren, zeg 2020 en 2021. Ik weet niet of het CBS deze cijfers paraat heeft, maar bij de bouwmarkten en speciaalzaken zullen ze het ons ongetwijfeld kunnen vertellen.

Nieuwe badkamer

En anders bij Google wel. Want voordat er iets gebeurt, weet Google al wat er gaat gebeuren. We verraden onze behoeften immers door ons zoekgedrag. Tot de populaire sites behoren die sites die veel bieden voor een gunstige prijs. Voor elk product bestaat er op internet wel een ‘koopjeszolder’. Met mooie namen, zoals kunstgrasgigant, schoenenreus en lampenkoning.
Nog geliefder zijn de platforms waar een uitgebreid assortiment van artikelen wordt aangeboden tegen flinke kortingen. Tot de laatste categorie van mag je BespaarDeals rekenen. Een uitkomst als je je badkamer wil verbouwen.
Maar alleen met tegels ben je er niet. Een advies van GroenVandaag: zorg ook voor iets groens.

badkamerplanten

Badkamerplanten

Een kek tegeltje, een design kraantje… wat voor alle kamers in ons huis geldt, geldt dus ook voor de badkamer: we willen er iets moois van maken. En toch vergeten we daarbij vaak de planten, sfeermakers bij uitstek. Jawel, ook in de badkamer. Nog niet zo lang gelden heeft Bloemenbureau zelfs een assortiment badkamerplanten gepromoot: Tillandsia, Ficus, Venushaar en Lepelplant. Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer, zoals de hortensia.

asplenium, varen

Varens

De meest bekende is de varen. Behalve dat de varen de badkamer een warme uitstraling kan geven, zorgt de plant ook voor een gezonde leefomgeving, omdat ze de lucht zuiveren en zorgen voor een betere luchtvochtigheid.

Asplenium

Een varen die heel goed geschikt is voor de badkamer is de decoratieve Asplenium antiquum ‘Hurricane’ met de rechtsom draaiende glanzende, appelgroene bladeren. Deze Asplenium staat graag in vochtige grond en houdt niet van direct zonlicht of donkere plekken.

VitroPlus is een Hollands bedrijf dat gespecialiseerd is in het creëren van nieuwe soorten. Zij voeren nu zo’n 150 verschillende varens.

Assortiment NL from John Bijl on Vimeo.

Luchtplantjes

Wil je iets subtielers in je badkamer, denk dan eens aan luchtplantjes. Tillandsia is momenteel een trend. Niet alleen omdat ze er zo leuk uitzien, maar ook omdat ze zo bijzonder zijn. Luchtplantjes zijn in staat hun voeding en vocht voor het grootste deel uit de lucht te halen. Daardoor groeien ze zelfs op de meest ongewone plekken. De plantjes zijn onderhoudsarm, maar hebben wel aandacht nodig. Maar die weten ze altijd wel te trekken.

Meer over luchtplantjes

Lees dan deze artikelen op GroenVandaag.

10 tips voor het verzorgen van luchtplantjes

Fraaie mix van luchtplantjes en houten accessoires