OEGSTGEEST – Bijna 45 duizend mensen hebben, ondanks het wisselvallige weer op zaterdag, afgelopen weekend biologische boerderijen bezocht. In heel Nederland deden bijna 140 boeren en tuinders mee, van groente- en fruittelers tot en met varkens- en  pluimveehouders.

Biologische boerderijen

Er waren rondleidingen, boerenmarkten en proeverijen. Tijdens het Lekker naar de Boer-weekend konden consumenten zelf zien en beleven hoe de biologische boer werkt en op welke manier biologische producten worden geproduceerd. Lekker naar de Boer maakt deel uit van de campagne ‘Ook ik sta achter biologisch’ van Bionext.
ook-ik-sta-achter-biologischBeleving
Beleving is waar het dit weekend om draaide bij Lekker naar de Boer. Paula Nijman, projectleider: “Kinderen konden zelf fruit plukken, jonge dieren aaien, spelen in de hooiberg en een speurtocht doen in de groentetuin” Voor volwassenen waren er rondleidingen over het erf, proeverijen en workshops. Nijman: “Veel biologische boeren en tuinders vertelden hun enthousiaste verhalen over het boerenleven en lieten hun producten zien, ruiken, voelen en proeven. Daarnaast konden ze tastbaar maken wat biologische bedrijfsvoering inhoudt en ingaan op vragen van bezoekers.

Bio Logisch
Tijdens Lekker naar de Boer kreeg het Europese keurmerk voor biologisch extra aandacht. Paula Nijman: “Biologisch groeit! En dat is logisch, want het zijn producten die diervriendelijk, milieuvriendelijk, zonder kunstmatige toevoegingen en gentechvrij zijn. Het officiële keurmerk voor biologische voeding geeft aan dat het product voldoet aan Europese normen, die streng gecontroleerd worden.” Tijdens het Lekker naar de Boer weekend  konden de bezoekers met eigen ogen zien dat de hele keten achter een product (van boer tot bord) echt biologisch is. Zo weet je dus zeker dat ook jij met een goed gevoel achter biologisch kan staan!”