Blijmakende Gerbera – Het kwekerscollectief Decorum heeft de Gerbera uitgeroepen tot bloem van de maand april. Dat is een eer die op zijn plaats is. Aan de andere kant, Gerbera zou je met gemak kunnen uitroepen tot bloem van elke maand, wie wordt niet blij van deze vrolijke, kleurrijke showsteler.

Blijmakende Gerbera

Gerbera

Bloem van de maand apri

De naam “gerbera” komt van de naam van de Duitse botanicus Traugott Gerber. De bloem werd voor het eerst ontdekt tijdens een expeditie naar Zuid-Afrika in de late 17e eeuw. Het is de Franse botanicus Antoine Laurent de Jussieu die de bloem een eeuw later naar de eigenlijke ontdekker noemde.
Gerbera’s behoren tot de familie Asteraceae. Populair in de tuin en gevierd als snijbloem in de vaas vanwege de heldere kleuren en lange houdbaarheid.

3 hoeraatjes voor de Gerbera

  • Heldere en diverse kleuren

    Gerbera’s zijn verkrijgbaar in een breed scala aan levendige kleuren, waaronder rood, geel, roze, oranje en paars.

  • Lange houdbaarheid

    Gerbera’s hebben een relatief lange houdbaarheid als snijbloem.

  • Makkelijk te verzorgen

    Gerbera’s groeien goed in zowel pot- als border. Ze gedijen met minimale zorg en onderhoud. Dit maakt gerbera’s populaire bij tuinders en bloemisten.

Wat een kado

Vanwege hun sfeerverhogend eigenschapen worden Gerbera’s vaak gebruikt als decoratie voor feesten, evenementen en huwelijken. Niet alleen in boeketten en bloemstukken, maar ook als corsages. Gerbera’s zijn ook populair als kado voor verjaardagen en speciale dagen zoals Moederdag en Valentijnsdag. Met zo’n boeket bonte kleuren maak je altijd een imponerende entree. In de tuin zorgt gerbera ervoor dat het helemaal zomer is.

Blijmakende Gerbera

In de vaas

Zet je de blijmakende Gerbera’s in de vaas voeg dan geen snijbloemenvoedsel toe, maar wel een beetje chloor. Snijbloemenvoedsel bevat suikers die bacteriegroei stimuleren, waardoor de vaten onderin de steel verstopt raken en de bloem slap gaat hangen. Chloor houdt het water langer schoon, waardoor de Gerbera langer mooi blijft.

De Gerbera waarmee je iedereen in het zonnetje zet, wordt deze maand door het Decorum-collectief zelf in het zonnetje gezet. Daar zal niemand bezwaar tegen maken.

Decorum bundelt de kracht van ruim zestig speciaal geselecteerde planten-en bloemenkwekers met dezelfde passie voor groen.
Meer informatie, zie www.decorumplantsflowers.com.