FORT VOORDORP – Van 15 tot en met 17 september vindt in Fort Voordorp, vlakbij Utrecht, het Happinez-festival plaats. De beste sprekers, yogi’s en meditatieleraren uit binnen- en buitenland verzamelen zich in het prachtige Fort Voordorp voor drie dagen vol lezingen, workshops, muziek, yogasessies, mediatie en nog veel meer.

 

Happinez

Het Happinez festival wordt georganiseerd door het gelijknamige tijdschrift en heeft qua publiek veel overlap met lezers van Mooiwatbloemendoen en Mooiwatplantendoen. Reden genoeg om deze consumentenmerken een opvallende rol te laten spelen op het festival.

happinez_festival

 

 

Bloemenmandala
In samenwerking met Mooiwatbloemendoen.nl wordt er in drie dagen tijd een reuzebloemenmandala gemaakt op het terrein, zoals Happinez ook maandelijks in haar jaaragenda’s opneemt. Een mandala is een Boeddhistisch spiritueel symbool voor de kosmos, vaak in een ronde vorm. Op het festival krijgt het de vorm van een liggend bloemenspektakel met een doorsnee van vijf meter in opvallende kleurstellingen, waar de bezoeker iedere dag een cirkel van bloemen aan toevoegt onder toeziend oog van een real time camera. De definitieve bloemenselectie wordt nog gemaakt, er is uiteraard aandacht voor het concept Lievelingsbloem en bloemen uit de Bloemenagenda.

 

 

happinez_festival

Yoga
Ook Mooiwatplantendoen.nl speelt een bijzondere rol op het festival. De yogatent wordt door dit consumentenmerk aangekleed met onder andere Hedera, Spathiphyllum en zacht ruisende tuinplanten. In de tent is dagelijks een yogasessie, waarbij bezoekers de boodschap meekrijgen dat yoga nog rustgevender is met planten om je heen die je zintuigen op een positieve manier beïnvloeden. Een boodschap die al eerder te vinden was op Mooiwatplantendoen.nl in verband met Internationale Yogadag.

 

Happinez
Happinez is al bijna 13 jaar hét mindstyle magazine van Nederland. Happinez is het magazine voor wie op zoek is naar verdieping, verrijking en verwondering. Per nummer bereikt Happinez meer dan 500.000 lezers in Nederland. Het succesvolle magazine wordt ook in het Frans, Duits en Engels uitgegeven en in meer dan 20 landen verkocht. Happinez magazine verschijnt acht keer per jaar.